Rubricile de sexologie din revistele cu specific masculin sau feminin transforma sexul intr-un joc extrem de rigid.

Rubricile de sexologie creeaza si mentin un set de stereotipuri, clisee si prejudecati daunatoare spontaneitatii si atmosferei relaxate dintr-o relatie. In majoritatea acestor editoriale, atit femeile, cit si barbatii sint incurajati sa-ti asume un rol foarte bine stabilit in limitele caruia sa se miste, un soi de normativitate sexuala in exteriorul caruia risti s-o dai in bara. In ambele cazuri se promoveaza un soi de solidaritate de gen: glumite, faze tari si performante la barbati si trucuri de seductie, trucuri pentru pastrarea unei aparente de calda indiferenta. „Iubitul tau sta semilungit si se sprijina pe coate. Tu te asezi deasupra lui, pe vine, cu spatele si fesele spre el. Iti sprijini miinile pe picioarele partenerului si te misti in ritm du-te-vino." Acestea sint indicatiile pe care un site dedicat femeilor le da pentru un succes total al aplicarii pozitiei „asediul dragostei".

In ceea ce le priveste pe femei, abordarea din rubricile de gen este adesea schizoida: pe de-o parte, femeia trebuie sa fie independenta, sa pastreze mereu la-ndemina jucariile sexuale, sa fie libera, cu atitudine de amazoana si comportament sexual de tip dominatrix, iar pe de alta parte i se servesc mii si mii de retete despre „cum sa-ti pastrezi barbatul acasa", care sint de fapt tehnici de santaj sexual si manipulare care denota lipsa de siguranta, de incredere in propria feminitate si, de cele mai multe ori, de respect de sine. Mai mult, sexologul devine un soi de one-man show: el face scenariul, atribuie rolurile, anticipeaza reactiile.

Intr-o revista dedicata sexului tare am gasit urmatorul exemplu: „Scenariu: oriunde si oricind dai... piept in piept cu o purtatoare de balcoane imense. De ce ai vrea sa functioneze: este adevarul si e spus cit se poate de pe sleau. Si sint si sanse ca fraza urmatoare sa fie: «Pot sa-i ating?». De ce nu va functiona niciodata: tuturor femeilor le place sa fie complimentate cu privire la sinii lor, dar nu asa, pe fata. Ce ar trebui sa faci in loc: ar trebui sa spui «Ma hipnotizezi!», la care femeia ar intreba cum. Iar tu trebuie sa raspunzi cu: «Ma gindesc la tine, ma gindesc la lenjerie intima si cum mi-ar placea sa-ti cumpar una»".