Piranha sunt pesti originari din America de Sud vestiti datorita dintilor ascutiti si poftei nestapanite de carne.   Oamenii n-au avut nevoie de prea multe dovezi ca sa catalogheze aceasta specie drept carnivora feroce care se strange in banc
Piranha sunt pesti originari din America de Sud vestiti datorita dintilor ascutiti si poftei nestapanite de carne.   Oamenii n-au avut nevoie de prea multe dovezi ca sa catalogheze aceasta specie drept carnivora feroce care se strange in bancuri pentru a coplesi adversarul. Cercetari. In anul 2005, un studiu despre comportamentul de hranire al pestilor piranha a aratat ca acestia se hranesc si cu materie vegetala in anumite stadii ale vietii. Mai nou, cercetatorii au daramat mitul conform caruia acesti pesti se grupeaza doar ca sa atace. Expertii de la Saint Andrews University au descoperit ca formarea grupurilor mari atesta la pestii piranha un comportament defensiv impotriva altor pradatori. "Initial, am crezut ca piranha se strang in bancuri deoarece aveau posibilitatea de a forma un grup cooperativ de vanatoare", a spus Anne Magurran, membra a echipei. "Totusi, am descoperit ca este in primul rand un comportament defensiv", a completat aceasta. FormaTie. "In apele adanci inoata in bancuri mai mici, deoarece este mai mult spatiu pentru evitarea pradatorilor, iar amenintarea este mai mica", considera Magurran. In ape mici piranha inoata in bancuri mari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.