Cand treceam in ultima clasa de liceu facusem un fel de pasiune mistuitoare pentru o colega mai mica decat mine cu un an. Violeta, asa-i spunea fetei, rezonase la amoarea mea si faceam dragoste cu voiosie de cate ori prindeam ocazia, adic
  Cand treceam in ultima clasa de liceu facusem un fel de pasiune mistuitoare pentru o colega mai mica decat mine cu un an. Violeta, asa-i spunea fetei, rezonase la amoarea mea si faceam dragoste cu voiosie de cate ori prindeam ocazia, adica atunci cand parintii mei sau ai ei lipseau oportun de acasa. Singura problema era taica-sau.

Fost militian, ala simpatiza cu PRM si din cauza asta nu putea sa ma sufere, fiindca, cuprins de accese juvenile de jurnalism, scriam pe la ziarul taranistilor. Aflase ca am treaba cu odorul lui si cand eram la sfarsitul clasei a unsprezecea, venise sa faca scandal la scoala, ba chiar ma amenintase ca-mi rupe picioarele daca ma vede cu fie-sa.

Eu il facusem securist si tortionar  si lipsise foarte putin sa nu ne luam la omor in fata cancelariei. A aplanat situatia o profesoara solida de sport, care s-a bagat intre noi si m-a trimis la clasa dupa ce m-a insfacat de ceafa.


Exilul

In vacanta de vara, ca sa nu se vada cu mine, Violeta a fost deportata la Busteni, unde avea o casa bunica ei. Ma suna in fiecare zi si bazaia la telefon ca vrea sa ma vada. Cum mi se rupea inima, intr-o buna zi am luat trenul si am debarcat pe peronul garii din Busteni. Nu m-a intampinat chiar Violeta, ci Rodica, o prietena care mi-a zis ca aparusera intempestiv ex-militianul si cu nevasta-sa, asa ca amica mea ma sfatuia prin intermediara ei sa nu scot nasul de pe o terasa mai ferita pana cand nu-i pleaca parintii, mai spre seara. Am stat cuminte si am asteptat vreo trei-patru ore. Cand a aparut exilata, s-a desfasurat o scena patetica, cu imbratisari si lacrimi. Ne-am pupat toata seara sau cat mai ramasese din ea, fiindca la ora zece fata trebuia sa fie acasa, o sunau ai ei. Am condus-o la bunica ei, care avea o casa veche, cu camere de tip vagon. Ea a intrat si a spus sa mai stau in fata vreo zece minute, ca vrea sa ma mai vada pe geam. A deschis fereastra dupa un sfert de ora.


Tusea

Ii venise o idee. Cum bunica-sa era cam surda si casa avea multe camere, i-a trecut prin cap ca ma poate primi pe sest, daca escaladez geamul. Am sarit parleazul, am luat-o in brate si am aterizat direct in patul ei, pe care l-am supus la grele eforturi toata noaptea. Stateam totusi cu urechile ciulite, fiindca bunica, pe langa ca era cam tare de urechi, avea probabil si cistita, dupa numarul de ture pe care-l facea la buda. Am fost in pericol real sa fim descoperiti cand mi-a scapat un raget de magar dupa ce Violeta m-a felationat cu destula arta. Batrana doamna a intrebat din spatele usii daca ii e nepoatei ei rau. Aceasta, cu stapanire de sine ireprosabila, a raspuns, ca intr-o reclama actuala, ca a baut apa rece si tuseste. A fost neplacut de dimineata, cand Violeta a trebuit sa ma trezeasca cu noaptea-n cap ca sa sar pe geam in sens invers, inspre strada. Cum fusesem prevazator si imi luasem cu mine destui bani din Bucuresti, i-am promis fetei ca o sa facem aceeasi figura si in noaptea urmatoare.


Locatar nocturn


Toata ziua am frecat menta prin oras. Eram asa de plictisit ca am stat chiar vreo doua ore in fata unui aparat de pacanele, sport pe care nu-l practicam in mod obisnuit. Seara insa, a fost monumentala. Imediat cum s-a culcat mama€™ mare a deschis geamul, am intrat si am sarit pe fata, care ma astepta gata dezbracata. Urmatoarele doua nopti au trecut in acelasi mod. Imi sunasem parintii la Bucuresti si ii mintisem ca am plecat la mare cu niste prieteni. Era totusi si o fateta dificila a vietii de locatar nocturn in casa bunicii. Cum nu imi programasem sa stau atat in Busteni, nu imi luasem chiloti si tricouri de schimb. Mi-a cumparat de acolo. Nu aveam nici in ce sa-mi car lenjeria, asa ca am comis o imprudenta de la care s-a tras dezastrul. In a patra zi de stat acolo, imi vedeam de programul "pe lumina", adica atarnam la carciuma cu pacanele de unde ma prelua de fiecare data Violeta. Hotarasem sa ne vedem pe la sapte. In locul ei a aparut Rodica, cu un aer destul de speriat. Mi-a spus ca se afla la Violeta cand au aparut, pe nepusa-masa, ai ei. Instinctul de militian al lui tacsua€™ il facuse sa intre in camera ei, unde tronau chilotii mei de schimb. Ii arsese o palma fetei si acum pandea sa apar ca sa-si tina promisiunea cu ruptul picioarelor. Am pornit voiniceste spre gara. Pe Violeta au mutat-o in alt liceu si au controlat-o strict si la Bucuresti. Mai stiu despre ea numai ca odata scapata din lant, dupa ce a intrat la facultate, a rotit un numar considerabil de amanti, romani, maghiari, germani si alte nationalitati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.