Generalul John Craddock, Comandantul Suprem al Fortelor Aliate din Europa a apreciat vineri activitatile de modernizare a armatei romane si a afirmat, referindu-se la unele carente in acest sens, ca in timp "vor fi imbunatatiri", pentru ca "nimic nu
Generalul John Craddock, Comandantul Suprem al Fortelor Aliate din Europa a apreciat vineri activitatile de modernizare a armatei romane si a afirmat, referindu-se la unele carente in acest sens, ca in timp "vor fi imbunatatiri", pentru ca "nimic nu se intimpla peste noapte", relateaza NewIn.

Craddock a enumerat, in cadrul unei conferinte de presa, unele elemente pozitive care fac parte din acest proces de modernizare precum trecerea de la serviciul militar obligatoriu la cel pe baza de voluntariat, modernizarea fortelor aeriene si participarea fortelor romane pe teatrele de operatiuni. Intrebat de un ziarist daca este multumit de nivelul de inzestrare al armatei romane si de compatibilitatea ei cu fortele NATO, John Craddock a spus ca Alianta "nu opereaza fara a se baza pe niste forte foarte bune".

De asemenea, vorbind in termeni laudativi, generalul Craddock a facut o trecere in revista a activitatii armatei romane in teatrele de operatii intenationale si in special in Afganistan. "Contributia in Afganistan e bine stiuta, iar decizia CSAT de a trimite o echipa de monitorizare a aspectelor operationale din teatru in acest sector in care actioneaza unitatea operationala romana e un semn pozitiv", a spus comandantul suprem al Fortelor Aliate din Europa. In acest context, Craddock a declarat ca fortele NATO vor ramine in Afganistan pina cind armata afgana va putea sa asigure ordinea in zona. "Nu stiu cit mai ramin fortele NATO in Afganistan, dar pot sa va asigur ca nu vor mai ramine nici o zi mai mult decit este necesar. Trebuie sa continue procesul de inzestrare al armatei afgane pentru ca aceasta sa poata mentine stabilitatea in zona", a aratat John Craddock.

Comandantul suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul John Craddock, a efectuat o vizita oficiala in Romania, in zilele de 5 si 6 iulie, la invitatia sefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin.

In prima zi a vizitei a avut loc o intilnire cu seful Statului Major General la sediul ministerului, dupa care Craddock a fost primit de ministrul Apararii, Teodor Melescanu. Pe timpul intrevederii avute cu ministrul Teodor Melescanu, generalul John Craddock a apreciat relatia dintre Romania si Statele Unite in cadrul Parteneriatului Strategic si s-a aratat impresionat de profesionalismul militarilor romani pe care i-a vazut in actiune in Kosovo si in teatrul de operatii din Afganistan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.