Seria de concerte Live Earth, care vor avea o audienta estimata la peste doua miliarde de persoane, va incepe cu transmisia de la Sydney, iar maratonul muzical de 24 de ore se va incheia cu spectacolul din Rio de Janeiro.


Asta dupa ce s-a anuntat ca show-ul Live Earth de la Rio (suspendat miercuri de autoritati din motive de securitate) va avea totusi loc, conform programarii. Brazilia este singura tara in care concertul Live Earth este gratuit, iar organizatorii spera sa atraga pana la un milion de spectatori, printre artistii care vor canta la Rio numarandu-se Lenny Kravitz, Pharrell Williams si Macy Gray. Aceasta uriasa manifestare muzicala desfasurata pe mai multe continente ale globului are ca scop atragerea atentiei asupra amenintarii reprezentate de incazirea globala. In premiera pentru Romania, seria de concerte Live Earth va fi transmisa in direct si pe telefonul mobil, in portalul Vodafone live! La conferinta de presa desfasurata recent la New York, Al Gore si Kevin Wall au dezvaluit un "Angajament in sapte puncte" pe care spectatorii care merg la concert il pot semna, daca doresc.


Respect pentru viitor. Printre altele, angajamentul il obliga pe semnatar sa planteze copaci si sa contribuie la reducerea cantitatii emisiilor de carbon. Live Earth nu inseamna doar 24 de ore de muzica nonstop, in opt locatii diferite de pe glob, ci si peste 7.000 de evenimente locale gazduite de 129 de tari si 60 de filme de scurt metraj. Romania este partenera Live Earth prin intermediul unui Concert pentru o lume mai curata, organizat de Fun Time Production, care se desfasoara dupa programul alaturat. Din ce in ce mai multe organizatii sau corporatii au inteles ca e important sa-si uneasca fortele pentru a lupta impotriva incalzirii globale, pentru a proteja mediul si pentru a arata Respect pentru Viitor.


Programul pe zile
Sambata 7 iulie acces public - ora 9:00; transmisie Live Earth - ora 10:00; Directia 5 60 min: 12:00 - 13:00; transmisie Live Earth; Compact 60 min: 14:00 - 15:00a€™ transmisie Live Earth; Voltaj 60 min: 16:00 - 17:00, transmisie Live Earth; Iris 60 min: 18:00 - 19:00, transmisie Live Earth; Holograf 60 min: 20:00 - 21:00, transmisie Live Earth; Phoenix 90 min: 22:00 - 23:30, transmisie Live Earth

Duminica 8 iulie acces public - ora 18:00: TAXI - support act - ora 20:30; Robert Plant & The Strange Sensation 100 min: ora 21:00