Acuzele edilului au pornit de la calificative precum "inamicul invatamantului", "conducerea parazitara a ISMB, care saboteaza programul de guvernare", pana la ridiculizarea conducerii Inspectoratului: "Am vorbit la primarie cu inspectorul scolar gene
Acuzele edilului au pornit de la calificative precum "inamicul invatamantului", "conducerea parazitara a ISMB, care saboteaza programul de guvernare", pana la ridiculizarea conducerii Inspectoratului: "Am vorbit la primarie cu inspectorul scolar general, dl Alexandrescu, care mi-a spus - auziti si dumneavoastra - ca nu il lasa contabila sa ne dea banii. E bataie de joc! (...) Am ajuns la o situatie disperata, din luna martie purtam corespondenta cu ISMB, care nu ne transfera cele 23 de milioane de lei. Domnule ministru, dati-i afara pe incompetenti! Domnule prim-ministru, ISMB va saboteaza programul de guvernare!", si-a varsat focul Ontanu, in conferinta de presa de ieri.
Oricat de patetic ar parea apelul, Ontanu a prezentat, ieri, o situatie reala, in care sume importante sunt alocate de Guvern doar pe hartie, fara sa ajunga vreodata la autoritatile locale. Primarul de sector nu vrea sa riste ca anul trecut, cand "Inspectoratul scolar nu a fost capabil sa cheltuiasca fondurile", ceea ce a dus la returnarea lor la bugetului de stat. "Anul acesta, transmiterea sumelor repartizate de Guvern prin Ministerul Educatiei nu s-a realizat in nici un sector al Capitalei. (...) Inspectoratele Scolare s-au transformat in unitati birocratice care paraziteaza dezvoltarea patrimoniului de invatamant. Este nevoie de descentralizarea sistemului de invatamant, asa cum a spus presedintele Traian Basescu. In caz contrar, riscam sa fie returnate in continuare fondurile la buget", a recomandat edilul.
Potrivit primarului Ontanu, unitatile de invatamant din Sectorul 2 au "iesit la lumina" abia dupa ce au trecut la administratia locala si au beneficiat, numai anul trecut, de 400 de miliarde de lei vechi. Anul acesta, edilul a alocat 50 de milioane de la bugetul local pentru lucrari de reparatii si igienizare, urmand ca din banii dati de Guvern sa extinda cladirile gradinitelor. "Necesarul de 7200 de locuri in gradinite, in prezent onorat doar pentru 4800 de solicitari, va fi rezolvat anul viitor, prin extinderea a 18 noi corpuri de gradinite", a anuntat Neculai Ontanu.
Inspectoratul zice ca nu are banii
''Banii nu se pot acorda, intrucat Ministerul Educatiei a conditionat virarea lor de incheierea contractelor. Exista cinci hotarari de guvern prin care sunt alocate sume de bani tuturor consiliilor locale din cele 6 sectoare ale Bucurestiului si exista, de asemenea, o serie de conditii cerute de Ministerul Educatiei si de Ministerul Economiei , prin care se poate face virarea acestor bani. Trebuie sa respectam precizarile celor doua ministere care spun ca virarea sumelor de bani se poate face atunci cand contractele sunt incheiate de consiliile locale prin reprezentantul sau primarul de sector'', a declarat, in replica, inspectorul general Cristian Alexandrescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.