Villepin, la un pas de inculpare

Fostul premier francez Dominique de Villepin va fi interogat ca martor asistat in dosarul Clearstream privind denuntarea calomnioasa a unor politicieni francezi. Actionind la cererea presedintelui Jacques Chirac, de Villepin a transmis justitiei informatii false despre conturile secrete pe care Nicolas Sarkozy le-ar fi detinut in strainatate, cu scopul de a-l compromite pe viitorul presedinte. Informatiile, datind din 2004, au fost descoperite in calculatorul unui fost spion francez.

Palestinienii isi primesc salariile

Mii de functionari palestinieni au inceput sa isi primeasca primele salarii dupa 16 luni, ca urmare a deciziei Israelului de a acorda Autoritatii Palestiniene taxele cuvenite, in valoare de 117 milioane de dolari. Palestinienii au format cozi la bancomate, dar doar cei care nu erau aliati ai Hamas, deoarece guvernul Fatah din Cisiordania a refuzat sa le acorde acestora salariile. 170.000 de salariati guvernamentali palestinieni nu si-au mai primit salariile decit partial, incepind din martie 2006.

Kim s-a schimbat la fata

Doua ziare de la Seul au publicat ieri fotografii recente cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Il. In imagini, dictatorul apare mult mai slab decit pina acum, vizibil imbatrinit si cu un inceput de chelie. Pozele au realimentat zvonurile conform carora Kim ar suferi de o boala incurabila. Potrivit ziarelor sud-coreene, liderul de la Phenian e un gurmand si e putin probabil ca schimbarea de infatisare sa se datoreze unui regim alimentar. Prin urmare, presedintele Coreii de Nord ar putea fi macinat de o maladie necrutatoare. (I.M.)

45 de medici planuisera pe Internet atacuri teroriste asupra SUA. Detalii la www.cotidianul.ro/select