Azi, tambalau mare la Arad. Primarul Falca isi boteaza fetita si nas, protap, Traienel. Pentru un copilas cu parinti bine infipti in banul public va fi o poveste peste ani in fata blocului, cand se vor lauda fiecare cu nasul cel mai tare. "Al m

Azi, tambalau mare la Arad. Primarul Falca isi boteaza fetita si nas, protap, Traienel. Pentru un copilas cu parinti bine infipti in banul public va fi o poveste peste ani in fata blocului, cand se vor lauda fiecare cu nasul cel mai tare. "Al meu e Pinocchio" - va iesi in fata micuta Falca, atent supravegheata de mamica frumusica de la balcon.  Daca lucrurile vor merge in directia data de DNA, taticul s-ar putea sa lipseasca o vreme de acasa. Poate il ajuta cumatrul Base si socrul Seculici sa nu lipseasca mult de la domiciliu, acum sechestrat de organele statului, care spera sa mai recupereze ceva din presupusa teapa data de primar. Daca se pun oamenii rai sa execute sechestrul pus pe casa lui Falca taman in timpul chefului, sa ramana mesenii fara scaune si tacamuri? Hai, chifteaua o iei si din zbor, dar sarmaua si potroaca? Pentru a evita asemenea momente penibile, paranghelia se muta intr-un loc cu verdeata, la o manastire, cu iesire la lac.  Cand vine randul darului la nasua€™, ca asa-i la romani, lautarii striga din toti bojocii: "Sa traiasca, sa mai dea!". Apropiatii zic in gand: "Sa traiasca, sa mai ia!". Si noi avem ceva in gand, dar nu spunem, ca nu vrem sa stricam petrecerea. In popor se povesteste ca de fiecare nasie ti se iarta un pacat. Traienel are fini multi, de nici nu-i stim. Pe la inundatii a ales sa boteze copilul unui sinistrat. Un suparat care se arunca de pe macara a fost oprit de la zbor cu promisiunea unei nasii. O fatuca de la Realitatea si un cantacios l-au avut si ei ca nas, dar n-a durat legatura. In lunga cariera de ofiter de marina o mai fi trecut si alte nasii la raboj; finii din stagiul de la Anver sunt trecuti in arhivele de la CNSAS, dar dosarul s-a pierdut.  Lista ramane deschisa, pentru ca presedintele este el un om deschis. Cum juleste un telefon il lasa deschis; cum da de un microfon, la fel, nu iarta si trage o cuvantare. Evident, contra lui Tariceanu. Cred ca oftica lui Basescu pe Calin i se trage de la faptul ca premierul nu l-a ales nas pe Basescu la nici una din multele lui casatorii. De asta il si ameninta Base in orice ocazie: eu iti voi fi nasua€™.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.