Grupul american Ford a depus, ieri, la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) singura oferta finala pentru cumpararea companiei Automobile Craiova, pana la termenul limita, care a expirat la ora 16:00.
Producatorul am
Grupul american Ford a depus, ieri, la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) singura oferta finala pentru cumpararea companiei Automobile Craiova, pana la termenul limita, care a expirat la ora 16:00.
Producatorul american General Motors, care cumparase dosarul de prezentare a companiei Automobile Craiova, si firma ruseasca JSC Russian Machines, parte a unui grup detinut de magnatul Oleg Deripaska, care isi exprimase de asemenea interesul pentru preluarea uzinei din Craiova, nu au depus oferte finale.
Oferta Ford va fi deschisa astazi, la ora 13.00, la sediul AVAS, de catre membrii comisiei de privatizare, in prezenta presei. Presedintele comisiei de privatizare a companiei Automobile Craiova, Sebastian Vladescu, a declarat ca se va anunta daca Ford a depus toate documentele necesare si este calificata in etapa negocierilor, transmite Mediafax.
Reamintim, AVAS a publicat, in luna iunie, anuntul de privatizare a societatii Automobile Craiova, care detine fabrica Daewoo Automobile Romania, termenul final pana la care pot fi depuse ofertele pentru pachetul de actiuni reprezentand 72,4% din capitalul social fiind 5 iulie.
Printre altele, investitorul se va angaja ca, in al patrulea an de la privatizare, sa ajunga la un nivel de integrare de minim 60% si realizarea unui volum al productiei de 200.000 de autoturisme. Din punctajul final acordat de catre Comisie, pretul oferit pe actiuni va avea o pondere de 35%, iar investitiile pentru modernizarea capacitatilor de productie a autoturismelor vor avea un punctaj de 20%. Planul privind nivelul de integrare va avea o pondere de 20%, iar volumul de productie propus de investitor va fi notat tot cu 20%. Fiecare dintre cele patru elemente de departajare pentru stabilirea ofertei castigatoare va fi punctat separat.
Sute de milioane de euro in joc
Daewoo Automobile a rascumparat anul trecut actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de automobile, pentru 60 de milioane de dolari.
Contractul de transfer al participatiei de 51% si tranzactia creantelor, intre Daewoo Motor Co. si Daewoo Automobile Romania, a fost semnat in luna august 2006.
Potrivit unor analisti din piata auto, valoarea companiei este de aproximativ 800 de milioane de euro, avand in vedere investitiile de cateva sute de milioane de dolari efectuate la Daewoo Craiova, astfel ca statul poate primi peste 500 de milioane de euro pentru participatia sa de 72,4%. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.