Contributiile sociale vor fi reduse pe parcursul anului viitor, astfel incat in decembrie 2008 scaderea sa fie de 6% fata de decembrie 2007, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Anuntul privind reducerea contributiilo
Contributiile sociale vor fi reduse pe parcursul anului viitor, astfel incat in decembrie 2008 scaderea sa fie de 6% fata de decembrie 2007, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Anuntul privind reducerea contributiilor sociale cu 6%, in 2008, a fost facut in martie anul acesta de catre premierul Calin Popescu Tariceanu. In prezent, contributiile sociale platite de angajat cumuleaza 17%, iar cele platite de angajator sunt cuprinse intre 28,9% si 32,1%. Ulterior, atat ministrul economiei si finantelor, cat si cel al Muncii, Paul Pacuraru, au afirmat ca nu s-a luat inca o decizie privind momentul de la care se va aplica reducerea, nestiindu-se, din acest motiv, daca aceasta va fi in mai multe etape sau daca beneficiarii vor fi angajatii sau angajatorii.
De altfel, cei doi ministri au spus ca reducerea va fi intre 3-6%, in functie de posibilitatile de sustinere bugetara. Ulterior, premierul si-a nuantat pozitia, spunand ca atunci cand a facut anuntul a exprimat "ceea ce isi doreste guvernul".
Potrivit unei simulari a Ministerului de Finante, in cazul in care anul viitor contributiile sociale vor fi reduse cu 6%, insemnand cumulat o scadere de 4% la pensii si alta de 2% la sanatate, incasarile bugetare se vor diminua cu 5,2 miliarde lei. Tot anul viitor, odata cu introducerea pilonului II de pensii, care va insemna transferul unor sume de la pensiile de stat pentru cele private, veniturile bugetare vor scadea cu alte 674 milioane lei. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.