Programul de lucru cu cetatenii al serviciilor publice va fi extins cu cateva ore zilnic, daca cererile acestora nu pot fi rezolvate in timpul programului normal, iar la ghisee vor fi amplasate anunturi privind reducerea termenelor de eliberare a uno
Programul de lucru cu cetatenii al serviciilor publice va fi extins cu cateva ore zilnic, daca cererile acestora nu pot fi rezolvate in timpul programului normal, iar la ghisee vor fi amplasate anunturi privind reducerea termenelor de eliberare a unor documente, precum pasaportul si permisele auto. In cazul in care timpul de prelucare a documentelor este prea lung, cetatenii vor fi serviti pe baza numarului de ordine, conform unor masuri stabilite la nivelul Guvernului. "Vrem sa redam demnitatea cetateanului, care sa nu mai fie obligat sa stea in fata ghiseului, aplecat, in pozitia binecunoscuta. Vrem sa eliminam coruptia care caracterizeaza de multe ori aceste servicii", a spus premierul Tariceanu. El a amintit ca pasapoartele in regim normal sunt eliberate in prezent, in majoritatea judetelor, in maxim sapte zile, iar certificatele fiscale sunt acordate imediat. Certificatele judiciare vor fi, de asemenea, eliberate imediat, masura care, la nivelul municipiului Bucuresti, va fi aplicata de anul viitor. Numerele de inmatriculare auto sunt eliberate in doua ore, iar permisele de conducere noi, in 24 ore, cu exceptia Capitalei unde, potrivit premierului, este "o adevarata catastrofa". Tariceanu a cerut sanctionarea prefectilor si a sefilor de politie care nu respecta aceste termene. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.