"In luna august sau septembrie vom lansa anunturile de privatizare in piata pentru ultimele trei filiale Electrica", a declarat vicepresedintele AVAS Laszlo Gyerko, transmite Mediafax. "Nu am stabilit, deocamdata, care va fi pachetul de actiuni scos
"In luna august sau septembrie vom lansa anunturile de privatizare in piata pentru ultimele trei filiale Electrica", a declarat vicepresedintele AVAS Laszlo Gyerko, transmite Mediafax. "Nu am stabilit, deocamdata, care va fi pachetul de actiuni scos la vanzare. Cert este ca vom merge ca si la celelalte filiale, pe o metoda combinata de privatizare (vanzare directa si majorare de capital - n.r.)", a explicat Gyerko.
In ceea ce priveste privatizarea complexurilor energetice, oficialul AVAS a mentionat ca asteapta aprobarea strategiei energetice de catre Guvern. "La complexurile energetice asteptam aprobarea strategiei energetice, pentru ca anumite puncte din strategie vor fi prezentate si in documentatia de prezentare a companiilor", a mentionat vicepresedintele AVAS.
Potrivit acestuia, institutia va prezenta Guvernului, dupa ce se va aproba strategia energetica, metoda si strategia de privatizare pentru complexurile energetice.
Statul roman a privatizat pana in prezent cinci din cele opt filiale Electrica. Electrica Dobrogea, Banat si Muntenia Sud au fost achizitionate de grupul italian Enel, Electrica Moldova si Oltenia au trecut in proprietatea E.ON (Germania), respectiv CEZ (Cehia) in anul 2005. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.