Centru ipotecar Raiffeisen la Cluj

Raiffeisen Bank a inaugurat primul centru de credite imobiliare si ipotecare din Cluj-Napoca si al saselea din tara. Clientii au posibilitatea stabilirii unor intilniri cu specialistii bancii si in afara orelor de program, in baza unei programari prealabile. Raiffeisen Bank a deschis primul centru de credite ipotecare din Romania in martie 2006 la Bucuresti, urmat de noi centre deschise in Constanta, Timisoara si Pitesti.

Fondurile de pensii, 3% din bursa

Activele fondurilor de pensii obligatorii administrate privat vor repezenta, in 2011, circa 2,8% din capitalizarea Bursei de Valori Bucuresti, comparativ cu nivelul de 0,7% estimat pentru anul viitor. O serie de analisti financiari au aratat ca cele mai multe fonduri de pensii facultative vor investi pina la 25% din activele atrase in actiuni, in conditiile in care legislatia prevede o investitie in actiuni de maximum 50%. Persoanele care implinesc virsta de 35 ani inclusiv vor fi obligate sa adere la un fond de pensii administrate privat, in timp ce pentru salariatii cu virste intre 35 si 45 de ani, inclusiv pina la 31 decembrie 2007, aderarea este optionala. In document se precizeaza ca persoanele care implinesc virsta de 35 de ani, inclusiv pina la 31 decembrie 2007, vor fi obligate sa adere la un fond de pensii administrate privat in termen de patru luni de la data initierii procedurii de alegere si aderare.

Doar coduri internationale la Bursa

Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu vor putea admite la tranzactionare, incepind cu 1 septembrie, numai instrumente financiare care au primit coduri internationale ISIN. Depozitarul Central este singura entitate din Romania care poate sa aloce si sa gestioneze codurile pentru evidenta instrumentelor financiare.

Produsul zilei

Casa de Economii si Consemnatiuni are in portofoliu un credit auto in lei sau in valuta ce se acorda pe o perioada de pina la sapte ani persoanelor fizice din Romania. CEC solicita garantii reale si personale precum ipoteca conventionala asupra bunurilor imobile, garantie mobiliara asupra unor bunuri mobile si plata unui comision de risc. Dobinda este de 9,75% pe an. Banca ofera o perioada de gratie de pina la 360 de zile. Cu alte cuvinte, clientul poate sa nu plateasca dobinda timp de un an. Casa de Economii si Consemnatiuni finanteaza numai achizitia de autoturisme noi.

Cei mai tari angajatori din sistemul bancar pe www.cotidianul.ro/select