Compania de investitii imobiliare Impact Developer&Contractor a semnat ieri cu reprezentantii autoritatilor locale din Cluj-Napoca contractul privind constructia cartierului rezidential din zona Dealul Lomb, pentru care investitia este estimata la 30
Compania de investitii imobiliare Impact Developer&Contractor a semnat ieri cu reprezentantii autoritatilor locale din Cluj-Napoca contractul privind constructia cartierului rezidential din zona Dealul Lomb, pentru care investitia este estimata la 300 mil. de euro.
Impact a fost selectata de Primaria Cluj-Napoca ca partener la formarea companiei care va viabiliza si construi cartierul rezidential, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului remis Bursei de Valori Bucuresti. Cartierul, care va fi construit pe un teren de 204,94 ha, va cuprinde 3.200 de vile si 2.500 de apartamente. Potrivit contractului, Primaria Cluj-Napoca va beneficia de 33% din suprafata de teren pe care Impact urmeaza sa o viabilizeze si pe care se pot amplasa 1.000 de loturi destinate tinerilor, eroilor si veteranilor de razboi.
Totodata, Primaria va primi gratuit 75 de locuinte cu destinatie sociala, precum si spatii aferente pentru primarie, politie, scoala, gradinita, dispensar, dar si parcuri si iluminat public. "Suntem in negocieri avansate cu mari institutii financiare si grupuri de investitii internationale, care urmeaza sa se implice in sustinerea financiara si logistica a proiectului aferent construirii de locuinte si de utilitati in zona de pe Dealul Lomb", se precizeaza in comunicat.
Impact a castigat anul trecut licitatia pentru construirea cartierului rezidential, dupa ce a depus cea mai buna oferta din punctul de vedere al suprafetei ce va fi atribuita Consiliului Judetean Cluj. La licitatie a mai participat si consortiul Iberest.
Dezvoltatorul intentioneaza sa construiasca in zona un grup de cladiri inalte, proiect conditionat de rezultatele studiilor si de obtinerea avizelor. Una dintre cladiri ar putea fi cea mai inalta din regiune.
Impact a realizat anul trecut venituri totale de 66,8 mil. de euro, potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara, valoare aproape dubla fata de nivelul total al veniturilor calculat dupa standardele romanesti de contabilitate, de 38,9 mil. de euro. Conform standardelor IFRS, profitul net al companiei a fost de 32,2 mil. de euro, de circa sase ori mai mare decat rezultatul net auditat potrivit standardelor romanesti, de 5,1 mil. de euro.
Pentru 2007, compania mizeaza pe o crestere de peste doua ori a veniturilor totale, la peste 290 mil. de lei, iar profitul operational este prognozat la 27,5 mil. de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.