Aflat la Bucuresti, unde se afiseaza tot mai des cu noua sa iubita, o prezentatoare a stirilor sportive de la Antena 3, pe Chivu pare sa-l fi lovit insolatia. Astfel, capitanul Nationalei tergiverseaza transferul sau la Real Madrid, grupare care i
Aflat la Bucuresti, unde se afiseaza tot mai des cu noua sa iubita, o prezentatoare a stirilor sportive de la Antena 3, pe Chivu pare sa-l fi lovit insolatia. Astfel, capitanul Nationalei tergiverseaza transferul sau la Real Madrid, grupare care i-a oferit 5 milioane de euro pe an! Presa spaniola noteaza ca in calea trecerii lui Chivu la cea mai titrata echipa de club din lume stau simpatia sa pentru Barcelona si insistentele impresarului Ioan Becali, care si-ar lua un comision mult mai mare daca fotbalistul ar ajunge la Inter Milano. Cert este ca telenovela Chivu continua, iar ultimul episod ar putea fi o copie a primului, adica "tricolorul" sa ramana in cele din urma la Roma pentru ultimul an de contract, iar vara viitoare sa plece gratis.
Ernesto Bronzetti, intermediarul lui Real Madrid pentru fotbalul din Italia, a anuntat marti seara ca AS Roma s-a inteles cu spaniolii. "Cele doua cluburi s-au inteles pentru suma de 18 milioane de euro. Acum totul depinde numai de Chivu. Familia Sensi a aprobat deja transferul la Real Madrid", a spus impresarul FIFA, adaugand ca azi noapte era programata o intalnire intre Ioan Becali, agentul lui Chivu, si Predrag Mijatovic, directorul sportiv al madrilenilor, pentru negocierea contractului fotbalistului. Astfel, Real ii ofera capitanului Nationalei un salariu de cinci milioane de euro anual, cel mai mare incasat vreodata de un fotbalist roman, insa presa spaniola noteaza ca Becali a strambat din nas. Chivu ar vrea cinci milioane de euro net, ceea ce ar insemna vreo sapte brut, adica un venit la nivelul superstarurilor de la Real, precum Raul sau Casillas. "AS Roma si-a asumat faptul ca nu mai exista cale de intoarcere in ceea ce priveste transferul fotbalistului si, chiar daca oferta Realului este cea mai buna, inca a ramas o poarta deschisa penru Barcelona. In acest sens, conducatoarea de la AS Roma, Rosella Sensi, a afirmat ca se va respecta decizia jucatorului. Dorinta lui Chivu a fost mereu aceea de a evolua la Barcelona. Proiectul gruparii blaugrana il atrage mult mai mult, mai ales ca poate face parte dintr-o echipa de vis, cu fotbalisti precum Henry, Ronaldinho, Eto'o si Messi. Mai mult, schema tactica al lui Frank Rijkaard favorizeaza stilul sau, Chivu fiind un fotbalist care stie sa iasa cu balonul la picior din defensiva. Romanul vrea sa semneze cu Barcelona, dar milioanele de la Real Madrid il pot face sa-si schimbe parerea", a notat "Sport" un alt motiv pentru care Chivu ezita ieri sa-si dea acordul.
Ioan Becali tine cu Inter
Nu in ultimul rand, ziarele din Spania reiau tema impresarului Ioan Becali, cel care ar incerca disperat sa-l directioneze pe jucator spre Inter, prima echipa care a facut o oferta Romei. Becali este foarte bun prieten cu Massimo Moratti, patronul milanezilor, cei doi facand multe afaceri impreuna, ultima chiar luna trecuta, cand Inter l-a cedat pe Zicu la Dinamo pe o suma infima, pentru a-i face hatarul impresarului roman. "Se pare ca lucrul cel mai important, Inter este dispusa sa-i plateasca lui Giovanni Becali, managerul jucatorului, trei milioane de euro, iar Barca nu vrea acest lucru. Un alt handicap este ca Inter este de acord in a-i oferi un contract de 4,5 milioane de euro net pentru fiecare din cele cinci sezoane, iar clubul catalan nu ajunge la aceasta cifra (s-ar putea apropia pentru ca Chivu, aflat la primul contract in Spania, ar cotiza la finante 25 la suta din acord). De asemenea, ar fi dificultati si in a evolua ca jucator comunitar. Trebuie adaugat ca Real Madrid a intrat in urma cu doua saptamani pe fir, deoarece Schuster a cerut aducerea lui Chivu. Oferta clubului madrilen (18 milioane de euro) este superioara celei a Barcelonei (14 milioane, plus Giuly). Asa ca ultimul cuvant il are jucatorul", a explicat "Sport".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.