Explicand ca, inca din 1993, organizatia pe care o reprezinta a actionat pe langa organismele europene pentru a obtine eliberarea membrilor fostului grup Ilascu, presedintele UJR, Iosif Gavril Chiuzbaian a afirmat ca a daruit celor trei aceste medali
Explicand ca, inca din 1993, organizatia pe care o reprezinta a actionat pe langa organismele europene pentru a obtine eliberarea membrilor fostului grup Ilascu, presedintele UJR, Iosif Gavril Chiuzbaian a afirmat ca a daruit celor trei aceste medalii pentru a-si manifesta recunostinta fata de suferintele lor in temnitele transnistrene. Chiuzbaian, a mai spus ca, in 2000, i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Vladimir Putin, solicitandu-i sa faca demersuri pentru eliberarea grupului Ilascu. Desi a marturisit ca perioada petrecuta in inchisoare a insemnat pierderea unei parti din viata, dar si lupta pentru un ideal, Alexandru Lesco a promis ca va continua lupta pentru Transnistria. La randul sau, Andrei Ivantoc i-a multimit lui Dumnezeu pentru ca i-a dat taria de a rezista, iar Tudor Popa, referindu-se la suferinta indurata, a afirmat: "Suntem barbati, trebuie sa rabdam". Ziaristul Victor Roncea, care a lansat volumul "Eroi pentru Romania - Transnistria si amenintarile Rusiei la Marea Neagra", a spus ca a invatat "de la Andrei Ivantoc ce inseamna libertatea. Cartea - de peste 700 de pagini, continand si un DVD cu filmari inedite reunite sub genericul "In cusca pentru dragostea de tara" - sintetizeaza anii de detentie ai grupului Ilascu si unele probleme geostrategice. "Ultimii detinuti politici din Europa; Eliberarea romanilor, simbolul noii Romanii; Procesul Grupului Ilascu; Chestiunea Marii Negre - Expansiunea ruseasca; Repozitionarea bazelor militare ale SUA; Insula Serpilor si razboiul strategic al Ucrainei cu Romania; Mafia gulerelor albe de la Marea Neagra - insertia capitalului rus; Serviciile secrete ale Rusiei in Romania" sunt cateva din capitolele acestei carti coordonate de Victor Roncea. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.