Anual, 1,7 milioane de europeni mor din cauza cancerului. In fiecare minut, o familie din trei pierde pe cineva drag din cauza acestei boli. Multe dintre aceste decese ar putea fi evitate daca accesul la tratament ar fi mai usor. In Europa se estimea
Anual, 1,7 milioane de europeni mor din cauza cancerului. In fiecare minut, o familie din trei pierde pe cineva drag din cauza acestei boli. Multe dintre aceste decese ar putea fi evitate daca accesul la tratament ar fi mai usor. In Europa se estimeaza ca numarul cazurilor de cancer va ajunge la 11% din populatie pana in anul 2015, daca nu vor fi realizate programe de informare si depistare precoce.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intentioneaza ca din septembrie, in paralel cu Programul national de evaluare a sanatatii, sa inceapa si testele pentru depistarea cancerului in faze precoce. Totodata a fost semnat un parteneriat intre Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) si minister, ce va avea in vedere inclusiv realizarea Registrului National de Cancer. Sub sloganul "Fiecare bolnav de cancer merita tot ce este mai bun", FABC din Romania, in colaborare cu Ministerul Sanatatii, a lansat campania "Cancer United". Programul a inceput la Bruxelles, la 19 octombrie 2006, si timp de 18 luni se va desfasura in cele 27 de state ale Uniunii Europene. Scopul campaniei este strangerea a 1 milion de semnaturi din tarile UE in favoarea adoptarii unor politici unitare europene in domeniul cancerului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.