Urmand exemplul lui Traian Basescu, pe vremea cand era ministru al Transporturilor, si al lui Adrian Nastase, cand era prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu a declarat si el razboi celor care arunca deseuri pe soselele si pe caile ferate de la iesir
Urmand exemplul lui Traian Basescu, pe vremea cand era ministru al Transporturilor, si al lui Adrian Nastase, cand era prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu a declarat si el razboi celor care arunca deseuri pe soselele si pe caile ferate de la iesirea din Bucuresti.

Tariceanu a mers ieri la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola din Fundulea, pentru a discuta cu specialistii despre combaterea efectelor secetei. Coloana oficiala a iesit din Bucuresti pe Autostrada Soarelui pe cheiul Dambovitei, suprafata unde, pe kilometri intregi, zac de ani de zile tone de deseuri. Simpla traversare a coloanei oficiale a fost suficienta pentru ca prim-ministrul Tariceanu sa faca declaratii incendiare, avertizand ca ar putea demite toate persoanele responsabile pentru "mizeria de nedescris" din comuna Glina.


"CU CAPSA PUSA". Premierul a spus ca a observat in dreptul localitatii Glina gunoaie aruncate de-a lungul drumului, la intamplare. "Am venit cu capsa pusa si am chemat aici toate autoritatile locale din judetul Ilfov si Garda de Mediu, sa vedeti ce o sa fac cu ei. Prefer sa ii destitui pe toti, mai putin pe primar, care va plati la alegeri. Nu pot sa accept ca unii sunt nesimtiti si arunca gunoaie de-a lungul drumului, fara sa fie luate masuri", a spus Tariceanu. Prim-ministrul a cerut ca agentii de politie si jandarmii sa patruleze in Glina pentru a sanctiona aruncarea gunoaielor. "Garda de Mediu, Politia si Jandarmeria trebuie sa intervina pentru a-i impiedica pe cei care construiesc in zona sa isi manifeste in continuare nesimtirea. Este bine ca se construieste, dar nu mi se pare normal sa arunci gunoaiele oriunde si sa tranformi Bucurestiul intr-o groapa de gunoi. Sunt probabil mii de tone de resturi si gunoaie de la demolari. Vor fi aplicate sanctiuni dure, fara menajamente", a declarat primul-ministru, care a nominalizat si vinovatii: autoritatile locale, care nu au gasit solutii de remediere a problemelor, institutiile subordonate Ministerului Mediului, care nu au cerut ajutorul politistilor si a jandarmilor, ca si reprezentantii Politiei si Jandarmeriei, care nu au intervenit.


PREDECESORI. Calin Popescu Tariceanu nu este primul politician cu functie care semnaleaza ca toate iesirile din Bucuresti sunt acoperite de gunoaie. In timpul mandatului la Palatul Victoria, si Adrian Nastase a atras atentia asupra acestei situatii, promitand la randul sau ca va rezolva problema, iar cei vinovati vor fi trasi la raspundere. Nastase iesise cu masina din Bucuresti spre Slobozia si se declarase stupefiat de tonele de gunoaie intalnite pe suprafete intinse. La randul sau, actualul presedinte Traian Basescu a avut o initiativa similara pe vremea cand era ministru al Transporturilor. Basescu declarase ca va initia o actiune prin care intentiona sa curete de gunoaie toate liniile ferate care ies din Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.