Opt persoane extrem de stresate au reusit o dubla performanta. Sa scape de stres prin demolarea unor ziduri. Si sa faca o originala campanie de publicitate hotelului, care le-a pus camerele la dispozitie.     Aceasta terapie contra stres
Opt persoane extrem de stresate au reusit o dubla performanta. Sa scape de stres prin demolarea unor ziduri. Si sa faca o originala campanie de publicitate hotelului, care le-a pus camerele la dispozitie.     Aceasta terapie contra stresului se bazeaza pe un principiu simplu: a distruge pentru a te simti liber, a precizat Eduardo Aldan, actor spaniol. El a avut misiunea de a selecta persoane suficient de stresate pentru a darama zidurile camerelor unui hotel. Scopul: a demonstra ca stresul poate fi vindecat prin demolare. Pentru aceasta, Eduardo Aldan a organizat un experiment ciudat. Evident, nu trebuie neglijat ca lantul hotelier spaniol NH Hotels care si-a pus la dispozitie zidurile a reusit prin aceasta miscare abila sa-si faca publicitate si de a anunta publicul ca, undeva in centrul Madridului, pe calea Alcala, un hotel este in curs de renovare.   Admisii au fost imbracati in salopete albe, au primit caschete si ochelari de protectie, masti si ciocane pneumatice. Cei opt stresati au fost lasati liberi sa puna la pamant 21 de camere dintr-un hotel.   "Aceasta actiune echivaleaza cu 15 ani de terapie antistres", a declarat pentru AFP Jorge, un argentinian rezident in Madrid de aproximativ doi ani. La inceput, Jorge a fost un timid. Dar treptat acest somer de 26 de ani a aflat ca fiind foarte stresat ar putea sa cheleasca si sa aiba dureri de stomac. Jorge a intrat in acest joc cam neconvins, pentru ca, in final, sa distruga cu spor tot ce i s-a repartizat: baia, televizorul, inclusiv ceva dulapuri. Pablo, informatician spaniol, in varsta de 32 de ani, s-a declarat incantat de aceasta experienta, care i-a permis sa uite, chiar si pentru scurt timp, problemele majore si stresante: banca, lipsa timpului liber si a unei locuinte, din cauza veniturilor insuficiente. Inainte de a trece la fapte, cei opt stresati inclusi in experiment au mai trecut printr-o serie de teste: in fata unui sac de box "imbracat" intr-un costum de patron, ei au strigat care este principalul lor motiv de stres. Argentianul Jorge, echipat cu manusi de box, a lovit strigand: "Banul". Un alt stresat, Felix, sofer de taxi, in varsta de 40 de ani, a urlat in fata asa-zisului patron: M30. In Madrid, M30 este o zona de la periferie recunoscuta ca fiind cosmarul soferilor de taxi. Lantul NH Hotels are 335 de cladiri in 21 de tari. Hotelul din Madrid, decorat in stil modern, este prevazut a fi redat publicului in luna septembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.