Vicepremierul demisionar a precizat ca gestul sau nu trebuie interpretat ca fiind un vot de blam, un avertisment sau o "insatisfactie" la adresa Executivului, adaugand ca Uniunea va ramane in Guvern. "In calitate de presedinte al UDMR, am aceasta obl
Vicepremierul demisionar a precizat ca gestul sau nu trebuie interpretat ca fiind un vot de blam, un avertisment sau o "insatisfactie" la adresa Executivului, adaugand ca Uniunea va ramane in Guvern. "In calitate de presedinte al UDMR, am aceasta obligatie", a afirmat Marko. Explicand motivele demisiei, liderul Uniunii a aratat ca formatiunea sa trebuie sa se confrunte cu trei provocari electorale - "alegerile pentru PE din noiembrie, alegerile locale, din primavara, si alegerile parlamentare, din toamna anului 2008" - carora trebuie sa le faca fata. El a aratat ca, in urma unei analize interne, UDMR a constatat ca trebuie sa isi restabileasca un "dialog intens" cu propriul electorat. "Mi-am dat demisia pentru a nu avea un insucces in alegeri. Am vrut sa previn un insucces", a explicat Marko. El a adaugat ca, in luarea deciziei a contat si rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. "Nu as putea spune ca referendumul a fost un succes", a recunoscut vicepremierul demisionar. El a aratat ca nu s-a luat nici o decizie cu privire la eventualul sau inlocuitor din Guvern, existand deocamdata si problema interimatului la conducerea Ministerului Comunicatiilor, detinut tot de UDMR. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.