Liderul clasamentului general al F1 vrea sa cistige macar de 60 de ori mai putin decit colegul sau de la McLaren, Fernando Alonso.

In doar patru zile, Formula 1 are etapa acasa la Lewis Hamilton, debutantul de la McLaren care s-a clasat pe podium in toate cele opt curse ale sezonului 2007. Este momentul propice ca liderul-surpriza al clasamentului general sa-si renegocieze contractul, tatal sau initiind in acest sens o discutie cu Ron Dennis, bossul „sagetilor argintii", caruia i-a cerut ajustarea de la 200.000 la 500.000 a recompenselor financiare. Chiar si asa, salariul britanicului ar fi o gluma in comparatie cu cel al coechipierului sau, Fernando Alonso, retribuit anual cu 30 de milioane de euro.

Pretentiile banesti ale familiei Hamilton nu sint totusi exagerate, in contractul cu McLaren existind o clauza conform careia se poate renegocia o marire de salariu pina la finalul campionatului, in cazul in care Lewis ajunge lider sau intre primii piloti la jumatatea sezonului. „Deoarece jumatatea Grand Prix-urilor este intre cel al Frantei si cel al Marii Britanii, este clar ca Hamilton indeplineste aceasta conditie", scrie cotidianul spaniol „Marca".

Lipsa de competitivitate a lui McLaren weekendul trecut, la Magny-Cours, a intaritat disputa cu Ferrari. In timp ce Ron Dennis considera ca „dubla" scuderiei de la Maranello a fost realizata cu ajutorul McLaren, Ferrari a anuntat ca va fi mai buna la Silverstone, unde va folosi un motor nou, arma cu care sa-l bata pe Hamilton la el acasa. Tot ieri, italienii l-au dat afara pe inginerul Nigel Stepney, aflat de 15 ani in slujba echipei, dar acuzat de spionaj cu citeva zile inaintea Grand Prix-ului din Monaco.