Clubul lui Iancu trebuia sa isi schimbe denumirea pentru a nu exista riscul de a fi confundata cu SC FC Politehnica Timisoara SA, sa nu foloseasca istoricul persoanei juridice SC FC Politehnica Timisoara SA de la infiintare si pana in prezent, sa nu
Clubul lui Iancu trebuia sa isi schimbe denumirea pentru a nu exista riscul de a fi confundata cu SC FC Politehnica Timisoara SA, sa nu foloseasca istoricul persoanei juridice SC FC Politehnica Timisoara SA de la infiintare si pana in prezent, sa nu imite culoarea violet, in masura in care aceasta este inregistrata ca marca la OSIM, sa achite suma de 90.000 de euro, plus 2367 euro, reprezentand daune de intarziere pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timisoara in perioada 13.06.2006 - 04.12.2006, sa achite suma de 96.000 de euro pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timisoara in perioada 31.01.2005-12.06.2006, sa achite suma de 100.000 de euro pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timisoara in perioada 05.12.2006-12.06.2007, sa achite suma de 500 de franci elvetieni catre SC FC Politehnica Timisoara SA, reprezentand cheltuieli de judecata.
Federatia refuza 200.000 RON!
"Poli" Timisoara a depasit demult primul termen, de 14 zile, pentru a se conforma deciziei FRF si, conform regulamentului, trebuia amendata cu 200.000 RON! O suma foarte importanta, mai mult decat necesara pentru bugetul federatiei, dar care, se pare, nu este dorita de federali! "Stiu ca Iancu a facut plata catre FRF, dar noi am trimis banii inapoi si i-am dat termen pana pe 4 iulie sa faca plata catre Politehnica lui Zambon. I-am dat numere de cont si tot ce trebuie ca sa plateasca", a declarat ieri Mircea Sandu, presedintele FRF. Sandu a adaugat ca in primul Comitet Executiv sau Comitet de Urgenta al FRF se va analiza si propunerea gruparii timisorene privind denumirea si culorile. "Stiu ca Iancu a propus ca numele echipei sa fie Politehnica 1921 Stiinta, iar culorile alb-violet-negru, parca asa ceva! Sa vedem daca aceste propuneri vor fi aprobate", a mai spus Sandu. Totusi, pe site-ul oficial al LPF, dupa tragerea la sorti a programului din Liga I, gruparea de pe Bega apare deja cu numele Poli Stiinta Timisoara! In schimb, pe site-ul sau oficial, echipa se cheama in continuare "Poli" Timisoara!
Lupescu se da "accidentat"
In schimb, directorul general al FRF, habar n-avea de acest caz. "Intrebati la Departamentul Juridic! Eu nu stiu ce s-a mai intamplat cu acest caz al Politehnicii", a spus Lupescu. Intrebat daca FRF va aplica regulamentul si va amenda gruparea de pe Bega cu 200.000 RON, Lupescu a raspuns: "Ma bucur ca va intereseaza bugetul federatiei! Dar stam bine cu banii, n-avem probleme!". Despre celelalte detalii ale cazului, Lupescu a spus din nou ca nu stie nimic: "Nu stiu nici ce denumire va alege Timisoara, nici ce culori, nici daca a platit sau nu!". Cat priveste Departamentul Juridic al FRF, trebuie spus ca Iustin Stefan, consilier juridic, nu mai lucreaza, oficial, la federatie! Stefan, "pionul" principal in amanarea cu peste sase luni a executarii deciziei de la Lausanne, avea contract de prestari-servicii cu FRF, nefiind angajat.
FRF parata iar la FIFA
In aceste conditii, reprezentantii de la Politehnica (echipa de liga a III-a, retrogradata la finalul ultimului sezon) au trimis ieri un nou memoriu la FIFA, in care acuza federatia de neaplicarea deciziei TAS si de incalcarea regulamentului. Cum FRF a trecut peste ultimatumul primit de la forul mondial, este posibil ca in urmatoarea sedinta a Comisiei de Disciplina a FIFA sa se anunte sanctiuni pentru federatia de la Bucuresti, acestea mergand pana la dezafiliere! In acest moment, dincolo de amenda de 200.000 RON pe care FRF refuza sa i-o aplice, Timisoara lui Iancu are un nou termen, pana pe 4 iulie (adica astazi), sa execute decizia TAS. In caz contrar, conform regulamentului, "Poli" va fi penalizata cu sase puncte in viitorul campionat si va primi inca cinci zile pentru executarea sentintei. Daca nici de aceasta data clubul banatean nu va executa hotararea TAS, Comitetul Executiv al FRF va decide provizoriu, la proxima sa sedinta, excluderea membrului afiliat, urmand ca aceasta hotarare sa fie validata de prima Adunare Generala a FRF.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.