In urma schimbarilor climatice si a catastrofelor naturale, fortele armate din toate partile lumii se implica tot mai mult in refacerea zonelor afectate. Armatei ii este astfel asociata o imagine umanitara.

In Australia, capii armatei au
In urma schimbarilor climatice si a catastrofelor naturale, fortele armate din toate partile lumii se implica tot mai mult in refacerea zonelor afectate. Armatei ii este astfel asociata o imagine umanitara.

In Australia, capii armatei au pus pe hartie o strategie prin care spera sa recruteze tineri si sa-i implice in operatiuni de salvare a oamenilor din zonele afectate de calamitati. Inconjurata din toate partile de apa, Australia are nevoie de masuri suplimentare de aparare in calea dezlantuirii naturii, in contextul in care nivelul Oceanului planetar este in continua crestere, iar incendiile si inundatiile sunt tot mai dese in aceasta perioada. Institutul australian pentru politici strategice sugereaza ca imaginea kaki a armatei va trebui sa devina verde in viitorul cat mai apropiat pentru a face fata schimbarilor climatice: "Desi multe dintre consecintele incalzirii globale nu se vad inca, guvernul australian va trebui sa se adapteze la securitatea mediului inconjurator si la conditiile operationale". Ceea ce inseamna - dupa cum explica publicatia online The Sydney Morning Herald - ca incalzirea globala va ajuta fortele militare australiene sa-si imbunatateasca imaginea si sa atraga tot mai multi recruti.

VULNERABILI. Armata australiana a luat in colimator tarile cele mai vulnerabile din regiune - Thailanda si Vietnam sau Malaiezia, Bangladesh, Indonezia, Filipine si statele din Pacificul de Sud. Cresterea nivelului Oceanului planetar va afecta totodata productia de hrana si va intensifica bolile.

Institutul avertizeaza armata sa ia masurile necesare cat mai curand posibil si sa tina cont ca a fost institutia cu cea mai mare emisie de gaze cu efect de sera, emitand de 3,6 ori mai mult decat orice alta structura a statului. (Ana Maria Radoi)Armata verde


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.