Scenele fierbinti din filmele europene au trezit interesul internautilor, mai putin atrasi de politica agricola comuna.Penelope Cruz, care a jucat in
„Totul despre mama mea",
trezeste interesul pentru Comisie Atunci cind Comisia Europeana si-a deschis propriul canal pe YouTube, EUTube, nimeni nu se astepta sa aiba un succes imens, considerindu-se ca va fi din nou vorba de una dintre plictisitoarele campanii de imagine ale Bruxelles-ului. Cu toate acestea, peste 20.000 de vizitatori acceseaza zilnic unul dintre filmele postate de Comisie. Explicatia este simpla: cei care s-au ocupat de aceasta miscare de imagine au facut apel la unul dintre ingredientele care „vind" sigur: sexul. Restul filmelor, despre politica agricola sau ajutoare umanitare, nu inregistreaza nici 20% din numarul accesarilor acestui clip. Inregistrarea respectiva se numeste „Iubitorii de film vor iubi asta!" si cuprinde scene de sex din filme europene celebre si premiate, cum ar fi „Todo sobre mi madre", al spaniolului Pedro Almodovar, sau filmul francez „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain". Este vorba, de fapt, despre un clip realizat cu ceva vreme in urma pentru a fi distribuit in cinematografele europene, in sprijinul unui fond comun utilizat la promovarea filmelor europene in celelalte state ale Uniunii. Clipul este doar unul dintr-o serie de patru, care au fost postate pe YouTube inca din luna februarie, dar de-abia o data cu lansarea canalului Comisiei, vineri, a devenit atit de popular.

Filmul prezinta 18 cupluri, dintre care doua homosexuale, iar imaginile orgasmatice se incheie cu deviza „Let’s come together". Inregistrarea face parte din campania lansata de comisarul european pentru comunicare, Margot Wallstrom, in scopul cresterii interesului cetatenilor pentru activitatea Comisiei. Cu ocazia lansarii canalului de pe YouTube, comisarul Wallstrom a declarat: „Este foarte important pentru Comisie sa foloseasca toate mijloacele pe care le are la dispozitie cind vine vorba de comunicarea cu cetatenii".

Continutul explicit al filmului a trezit insa unele proteste: „Este ca si cum ai urmari o ruda mai in virsta incercind sa fie cool", a spus Godfrey Bloom, europarlamentar britanic. Un purtator de cuvint al Comisiei a declarat ca au fost primite multe plingeri din partea cetatenilor polonezi, referitoare la prezenta cuplurilor homosexuale in videoclip. „Nu este pornografie", a declarat si purtatorul de cuvint al comisarului Margot Wallstrom, adaugind: „Nu putem inca sa intram in competitie cu Paris Hilton". Oficialul facea referire la filmul care a facut-o celebra pe mostenitoarea americana.

Controversatul film sexy al Comisiei Europene de pe YouTube, pe www.cotidianul.ro/select