Activele Raiffeisen Asset Management au ajuns la aproape 40 milioane euro in primul an de la lansare, cota de piata detinuta de companie fiind de 15,5%, a anuntat ieri firma de administrare.
Fondul Raiffeisen Prosper, orientat preponderent spr
Activele Raiffeisen Asset Management au ajuns la aproape 40 milioane euro in primul an de la lansare, cota de piata detinuta de companie fiind de 15,5%, a anuntat ieri firma de administrare.
Fondul Raiffeisen Prosper, orientat preponderent spre actiuni, are active de 27 milioane euro si un randament de 27,9%, se arata intr-un comunicat al companiei.
Potrivit datelor Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Prosper este cel mai mare fond din Romania din categoria in care se incadreaza.
Activele Raiffeisen Benefit, fondul orientat preponderent spre obligatiuni, au depasit 11 milioane de euro, fiind al patrulea mare fond diversificat. Randamentul de la lansare este de 16,2%.
"Vom completa pana la sfarsitul anului gama de produse, tinand seama ca pana acum am oferit clientilor doua produse cu politici de investitii prudente, care si-au asumat riscuri aproximativ la jumatate fata de cele asumate de produse similare de pe pietele din Europa Centrala si de Est", a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management. Conform acestuia, compania este singura societate de administrare a investitiilor din Romania care a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative, activitate care va incepe "in perioada imediat urmatoare".
Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in iunie 2006 primele doua fonduri de investitii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.