Produsele care se vor a fi "supermancaruri" mai au de asteptat pana cand Uniunea Europeana va stabili cu exactitate regulile a ceea ce presupune acest lucru.

Astfel, afinele, somonul, spanacul si soia, care au fost etichetate cu denumirea
Produsele care se vor a fi "supermancaruri" mai au de asteptat pana cand Uniunea Europeana va stabili cu exactitate regulile a ceea ce presupune acest lucru.

Astfel, afinele, somonul, spanacul si soia, care au fost etichetate cu denumirea de "supermancaruri", adica alimente foarte bogate in substante minerale, trebuie sa astepte rezultatele unor teste pentru a se verifica daca acestea sunt chiar asa benefice organismului uman. Unele persoane cred ca astfel de produse ne pot proteja de cancer sau de bolile cardiovasculare, in timp ce altele considera ca deocamdata nu exista nici o dovada care sa confirme aceste afirmatii.


LEGISLATIE. Noile reguli vor fi aplicate pe toate tipurile de produse alimentare si racoritoare fabricate sau comercializate pentru toate categoriile de consumatori din statele membre UE. Aproximativ 100 de produse au fost etichetate ca "supermancaruri" si comercializarea de produse ca afine si spanac a crescut simtitor. Unii nutritionisti se plang ca nu exista nici un efect benefic dovedit stiintific al acestora si ca piata alimentara nu ofera o situatie clara a comercializarii acestora.

Noua legislatie a UE va interzice folosirea acestui termen daca acesta nu este insotit de o autorizatie speciala care sa explice consumatorilor cu exactitate de ce un anumit produs este benefic pentru sanatatea lui. Companiile vor avea la dispozitie o perioada de aproximativ doi ani pentru a se acomoda cu noile dispozitii. Legislatia va face referire, de asemenea, la denumirile "continut ridicat de sare" sau "scazut". Astfel, produsele care contin prea multa sare vor trebui sa aiba precizate pe eticheta de asemenea daca au un continut ridicat de grasimi sau de zahar.
 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.