Ce bem, ce mancam - Femeile insarcinate trebuie sa evite produsul     Compozitia produsului il plaseaza in categoria celor periculoase pentru sanatate. Aditivii alimentari folositi au o multime de efecte adverse.
Supele la p
Ce bem, ce mancam - Femeile insarcinate trebuie sa evite produsul     Compozitia produsului il plaseaza in categoria celor periculoase pentru sanatate. Aditivii alimentari folositi au o multime de efecte adverse.
Supele la plic pot parea la prima vedere o varianta foarte simpla pentru o masa de pranz. Numai ca inainte de a turna apa calda peste compozitia din plic este necesar sa ne aruncam o privire asupra ingredientelor. Supa de gaina cu paste fainoase Carat ofera praf la plic pentru patru portii. Mai mult de jumatate din compozitie (59%) e reprezentata de paste fainoase preparate din grau de gris tare. Urmatorul ingredient este sarea de masa. Din aceasta enumerare rezulta ca producatorul a folosit pentru aceasta supa suficient de multa sare incat sa acopere cantitatea pentru o zi. Urmatoarele ingrediente de pe lista sunt "agent de intensificare a gustului (glutamate monosodic E 621, inozinat disodic E 631, guanilat disodic E 627), aroma, amidon de cartofi, 2,2% carne de gaina, grasime vegetala hidrogenata, 2% grasime de gaina, telina, morcovi, zahar, praz, rosii, agent de separare dioxid de siliciu E 551, patrunjel, condimente. Poate contine urme de ou, soia, componente ale laptelui, mustar si susan".  ANALIZA. Produsul nu are eticheta nutritionala, dar din analiza compozitiei rezulta faptul ca este un produs cu un profil nutritional profund dezechilibrat, cu un exces de glucide si de sodiu provenit din mai multe surse, ne explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. In compozitia produsului analizat intra si grasimile vegetale hidrogenate, periculoase pentru organism, dar si grasimi animale saturate (de gaina). Agentii de  potentare a gustului E 621, E 631 si E 627 sunt neurotoxici, perturbeaza metabolismul azotului, in special inozinatii si guanilatii, care le pot declansa hiperuricemicilor crize de guta. Conform compozitiei, are o densitate energetica ridicata, ne explica specialistul.  CONCLUZII. Gheorghe Mencinicopschi mentioneaza in urma analizei ca supa analizata nu este recomandata copiilor, femeilor care alapteaza, insarcinate, diabeticilor, cardiovascularilor, hepaticilor, supraponderalilor si obezilor, renalilor, suferinzilor de hiperuricemie si guta, astmaticilor, persoanelor cu afectiuni dermatologice, suferinzilor de reumatism, celor cu status proinflamator sistemic, cancer si boli neurodegenerative. Este interzis suferinzilor de celiachie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.