Congresul Eurocancer - Noi tendinte in tratarea cancerului  Chimioterapia orala poate inlocui cu succes chimioterapia administrata intravenos. Aceasta este concluzia la care au ajuns cei peste 5.000 de oncologi prezenti la cea de-a XX
Congresul Eurocancer - Noi tendinte in tratarea cancerului  Chimioterapia orala poate inlocui cu succes chimioterapia administrata intravenos. Aceasta este concluzia la care au ajuns cei peste 5.000 de oncologi prezenti la cea de-a XX-a editie a Congresului Eurocancer.
Chimioterapia orala este mai usor de administrat si de suportat decat cea intravenoasa, ceea ce contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor. Aceasta in conditiile in care chimioterapia orala s-a dovedit la fel de eficienta ca si cea injectabila.  AVANTAJE. Profesorul Michel Marty, presedintele Congresului Eurocancer si oncolog la Institutul "Gustave Roussy", sustine ca "este important sa-i informam atat pe oncologi, cat si pe pacienti asupra variantelor de administrare a tratamentului anticancer". "Suntem deseori nevoiti sa le explicam pacientilor cele doua forme de administrare (intravenoasa sau orala), care prezinta acelasi grad de eficienta", precizeaza Marty. Alegerea chimioterapiei orale se face si in functie de posibilitatea pacientului de a se deplasa la un centru spitalicesc. "Pacientii care tolereaza foarte bine chimioterapia orala sunt scutiti de deplasari frecvente la spital. Acesta este un mare avantaj pentru cei care in ciuda bolii isi continua activitatea profesionala", remarca profesorul Marty. Un alt avantaj este reducerea costurilor aferente prezentarii la spital pentru terapie. In cazul chimiterapiei orale sunt necesare vizitele la spital la inceputul tratamentului si din cand in cand pentru ajustarea dozelor. In schimb, in cazul chimioterapiei administrate pe cale intravenoasa este necesara prezentarea la spital de fiecare data. Chimioterapia administrata pe cale orala reprezinta un adevarat beneficiu pentru pacienti si in perioada concediului. Ei pot pleca in vacanta urmand mai departe tratamentul, fara a se prezenta la spital.  TRANSFORMARE. Industria farmaceutica isi orienteaza din ce in ce mai mult cercetarile, astfel incat tratamente anticancer administrate pana acum numai pe cale intravenoasa, sa poata fi transformate in chimioterapie orala. Aceste schimbari s-au petrecut deja in tratamentul cancerului de san si al celui pulmonar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.