Sarbatoarea Sfintilor Apostoli, pe 29 iunie, apartine tuturor crestinilor, atat ortodocsi, cat si catolici. Zugraviti pe icoanele ortodoxe, cei doi Apostoli se deosebesc prin faptul ca Sfantul Petru tine chei in mana dreapta, iar Sfantul Pavel are o
Sarbatoarea Sfintilor Apostoli, pe 29 iunie, apartine tuturor crestinilor, atat ortodocsi, cat si catolici. Zugraviti pe icoanele ortodoxe, cei doi Apostoli se deosebesc prin faptul ca Sfantul Petru tine chei in mana dreapta, iar Sfantul Pavel are o sabie. Astfel, cheile de pe icoana inseamna "Cheile Imparatiei Cerurilor", pe care i le-a incredintat Iisus Hristos, prin aceasta intelegandu-se Biserica, pe care Mantuitorul a fagaduit ca o va zidi pe piatra credintei si a marturisirii lui Petru. Astfel, lui Petru i s-a dat puterea de a inchide si de a deschide intrarea in aceasta imparatie, de a primi in sanul Bisericii sau de a indeparta de la ea si de a lega si dezlega pacatele, puteri pe care le detin si urmasii sai, preotii. Sfantul Apostol Petru a fost primul care a marturisit ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu. In acelasi timp, sabia cu care este infatisat Sfantul Apostol Pavel inseamna propovaduirea cuvantului lui Dumnezeu. In epistola catre crestinii din Efes, vorbind despre lupta care il asteapta cu capeteniile, Pavel le cere acestora sa se ingrijeasca de armele duhovnicesti, prin care, dupa cum lamureste el, trebuie inteles cuvantul lui Dumnezeu. Sfantul Apostol Pavel a predicat toata viata cuvantul lui Dumnezeu si a sfarsit sub lama sabiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.