Fondul Proprietatea a incasat pana in prezent dividende de 216 milioane de lei (circa 67,5 milioane de euro), aferente participatiilor la companiile aflate in portofoliu, cea mai mare parte, in suma de 137,44 milioane de lei, fiind pentru 2006. Divid
Fondul Proprietatea a incasat pana in prezent dividende de 216 milioane de lei (circa 67,5 milioane de euro), aferente participatiilor la companiile aflate in portofoliu, cea mai mare parte, in suma de 137,44 milioane de lei, fiind pentru 2006. Dividendele aferente anului 2005 insumeaza 78,57 milioane de lei.
Potrivit presedintelui Consiliului de Supraveghere al Fondului, Alexandru Paunescu, Fondul Proprietatea mizeaza, in acest an, pe venituri de 200 milioane de lei, transmite Mediafax. In prezent, 96,75% din capitalul Fondului Proprietatea se afla inca la stat, sub administrarea Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), restul de 3,25% fiind distribuit proprietarilor deposedati abuziv in perioada regimului comunist.
Fondul Proprietatea avea, la inceputul lunii iunie, 2.343 de actionari persoane fizice.
Capitalul Fondului, estimat la circa patru miliarde de euro, este asigurat printr-un portofoliu de participatii la diferite companii de stat sau privatizate, precum si din venituri din privatizari. Portofoliul Fondului este constituit din 116 companii, dintre care la 13 participatia depaseste 50%, iar la 80% dintre firme Fondul este actionar semnificativ, detinand peste 10% din actiuni. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.