Presedintele Republicii Moldova s-ar fi declarat dispus sa convoace alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate, pana la sfarsitul acestui an, cu conditia sa fie organizate si in regiunea separatista transnistreana, in conformitate cu planul pen
Presedintele Republicii Moldova s-ar fi declarat dispus sa convoace alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate, pana la sfarsitul acestui an, cu conditia sa fie organizate si in regiunea separatista transnistreana, in conformitate cu planul pentru reglementarea diferendului, discutat in secret cu Rusia. De asemenea, Voronin ar fi conditionat aceasta masura de retragerea imediata a armamentului si trupelor rusesti din Transnistria. Cei doi lideri urmeaza sa se intalneasca sambata, la Rostov-pe-Don, pentru a discuta modul de implementare a acestui plan. Intrevederea de sambata trebuia sa fie secreta, iar faptul ca presa a aflat despre ea a fost urmat de demiterea prin decret a consilierului cu misiuni speciale al presedintelui moldovean, Sergiu Mocanu, precizeaza Deutsche Welle. Analistii politici apreciaza ca deputatii comunisti sunt constienti ca nu vor mai putea obtine rezultate atat de bune la alegeri, astfel ca s-ar putea opune initiativei presedintelui, ajungand pana la scindare, adauga sursa citata. Presa de la Chisinau scrie ca rezultatele alegerilor locale de anul acesta, care indica o scadere dramatica a popularitatii comunistilor, l-au panicat pe Vladimir Voronin. "Constientizand ca nu mai are ce pierde, aflandu-se pe ultima suta de metri a ultimului sau mandat de presedinte, liderul de la Chisinau ar putea comite, in aceasta stare, greseli fatale pentru soarta Basarabiei", sustin analistii. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.