Unul dintre portofoliile cheie, cel al Finantelor, i-a revenit lui Alistair Darling, acest minister fiind condus pana miercuri de insusi Brown. In functia de ministru de Externe a fost numit David Miliband, considerat drept cel mai tanar politician c
Unul dintre portofoliile cheie, cel al Finantelor, i-a revenit lui Alistair Darling, acest minister fiind condus pana miercuri de insusi Brown. In functia de ministru de Externe a fost numit David Miliband, considerat drept cel mai tanar politician care preia acest post in ultimele trei decenii. Fost ministru al Mediului, Miliband, 41 de ani, a fost in trecut consilier pe probleme politice al fostului premier Tony Blair. Fostul ministru de Externe Jack Straw a fost numit in postul de ministru al Justitiei. Gordon Brown devine astfel cel de-al 52 lea premier britanic, preluand sefia Guvernului de la Tony Blair, aflat in aceasta functie timp de zece ani. Liderul conservatorilor, David Cameron, considera insa ca Brown nu poate fi solutia numeroaselor probleme ale tarii, dupa ce a facut parte din toate Guvernele din ultimii zece ani, neputand sa incarneze "schimbarea" pe care o reclama. Mai putin carismatic decat predecesorul sau, Brown, fiul auster al unui pastor scotian, a promis o schimbare de stil, mai sobru, dar a ramas discret in privinta proiectelor sale precise. Tony Blair a fost numit emisar al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, format din UE, Rusia, ONU si Statele Unite. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.