„La masa cu Jamie" nu seamana cu nici o alta carte de bucate.

Jamie Oliver, „La masa cu Jamie".Editura Curtea Veche, 2006. 328 de pagini. Pret: 60 de lei Cartea e scrisa in stilul simplu si vesel al tinarului bucatar englez ajuns vedeta tv, nu va invata cum sa gatiti meniuri sofisticate de restaurant, ci mincaruri la indemina oricui. In cele 120 de retete prezentate se folosesc ingrediente pe care le puteti cumpara de la orice magazin; in plus, veti gasi variante noi de supe, salate, paste, carne, peste, deserturi si legume, dar si meniuri cu adevarat originale. Un intreg capitol e dedicat „umilului" sandvis, in timp ce altul, intitulat „Top 10", contine cele mai bune retete ale primelor zece mincaruri preferate pe plan mondial, conform parerilor a mii de persoane care au accesat site-ul lui Jamie. De asemenea, veti gasi si sugestii privind amenajarea bucatariei. Jamie Oliver a inceput sa gateasca de la 8 ani, in localul parintilor lui, The Cricketers, din Clavering, Essex, si a lucrat cu unii dintre cei mai renumiti maestri bucatari din lume. In prezent, conduce localul Fifteen - unul dintre cele mai bune restaurante din Londra, prezentat si in serialul tv „Jamie’s Kitchen". A publicat in „The Times", precum si in revistele „Marie Claire" si „GQ". In prezent, scrie pentru revista „Delicious" din Marea Britanie si Australia.