Astazi, in cursul diminetii, au loc in Capitala alegeri complimentare pentru consiliul Uniunii avocatilor din Romania. Divergentele de opinie cu privire la felul cum trebuiesc solutionate revendicarile profesionale ale corpului de avocati au dat nast
Astazi, in cursul diminetii, au loc in Capitala alegeri complimentare pentru consiliul Uniunii avocatilor din Romania. Divergentele de opinie cu privire la felul cum trebuiesc solutionate revendicarile profesionale ale corpului de avocati au dat nastere in ultimul timp la o disputa care a retinut atentia opiniei publice. Am cerut in acest sens d-lui Emil Ottulescu distinsul maestru al Baroului Ilfov, sa ne lamureasca problemele care framanta corpul avocatilor. " In Baroul de Ilfov - si-a inceput declaratiile distinsul avocat - sunt doua curente de opinie. Un curent nationalist extrem, care lupta pentru predominarea elementului romanesc cu excluderea oricarui element minoritar. Un alt curent care voieste si dansul cu aceeasi tarie preponderenta elementului romanesc, dar care pledeaza revendicarile pe un plan de legalitate si intr' un spirit de perfecta ordine si cumintenie.Desi am fost staruitor solicitat sa candidez la aceste alegeri, am refuzat categoric, neintelegand sa iau parte la o lupta intre slujitorii ideii de drept, in care nu trebuie sa primeze forta, ci ideia de drept. Recunosc ca situatia elementului romanesc din barou este critica si ca este momentul ca pe cale legislativa sa se remedieze aceasta situatie. Din grupul celor extremisti care vad problema mai mult sub o latura antisemita, desi problema ce se pune la Bucuresti, nu este de fel cu problema ce se pune in Transilvania, Bucovina si Basarabia, n' am auzit pana acum decat vorbe, fara sa aud nici o solutiune".
ZIUA, 29 iunie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.