Capitanul Nationalei este foarte aproape de a ramane inca un sezon la AS Roma, adica pana la finalul intelegerii, moment in care se poate transfera din postura de jucator liber de contract. Dorit de Inter Milano, FC Barcelona si Real Madrid, Chivu
Capitanul Nationalei este foarte aproape de a ramane inca un sezon la AS Roma, adica pana la finalul intelegerii, moment in care se poate transfera din postura de jucator liber de contract. Dorit de Inter Milano, FC Barcelona si Real Madrid, Chivu este totusi prea scump pentru un fotbalist care, peste un an, poate fi adus gratis. Roma cere 18.000.000 de euro, in timp ce doritorii vor sa plateasca doar o parte din suma si sa ofere, in completare, un jucator la schimb.
Dupa ce varianta unui transfer la Real Madrid a cazut ca urmare a faptului ca antrenorul italian Fabio Capello, cel care l-a adus pe Chivu la AS Roma de la Ajax Amsterdam, a fost demis ieri, Inter si FC Barcelona s-au reorientat catre alti fundasi, mai ieftini. Astfel, Inter negociaza deja transferul lui Andrea Barzagli, de la US Palermo, fotbalist care evolueaza si in nationala Italiei. Barzagli este mult mai ieftin decat Chivu si se cunoaste foarte bine cu Marco Materazzi, fundas la Inter si, de asemenea, in "squadra azzurra". La randul ei, Barcelona se intereseaza de Jorge Andrade, internationalul portughez de la Deportivo La Coruna, de argentintinianul Gabriel Milito, de la Zaragoza, si de Pepe, brazilianul lui FC Porto. "Barcelona asculta optiunile, dar deocamdata toate eforturile se indreapta spre transferul lui Chivu", scrie "Marca". "El Mundo Deportivo" sustine ca ziua de ieri a fost decisiva pentru transferul lui Chivu la FC Barcelona. Vicepresedintele Ferran Soriano si directorul tehnic Txiki Begiristain au discutat, marti si miercuri, cu directorul sportiv al Romei, Daniele Prade, despre roman, iar Soriano a prezentat o oferta de 13 milioane de euro, plus bonusurile obisnuite. Prade a plecat miercuri seara la Roma si a spus ca gruparea romana solicita in continuare 18 milioane de euro, dar oferta spaniolilor este interesanta si a confirmat ca vor avea loc noi discutii pana la finalul saptamanii. In aceste conditii, AS Roma a acceptat ca FC Barcelona sa-l contacteze pe Chivu pentru a negocia salariul jucatorului in cazul in care transferul se va realiza. Fost jucator al Barcelonei, Gica Popescu a declarat la postul de radio "Onda Cero" ca i-a spus lui Chivu sa mearga la Barcelona. "Chivu m-a sunat si mi-a cerut parerea. I-am spus: <<Du-te la Barca cu ochii inchisi!>> El vrea sa mearga la Barcelona. Este echipa lui favorita din Europa", a afirmat Popescu. Tot ieri urma sa aiba loc o intalnire intre patronul lui Inter Milano, Massimo Moratti, si administratorul delegat al lui AS Roma, Rosella Sensi, pentru a discuta si a ajunge la un acord in privinta lui Chivu. "Roma pare sa prefere oferta Barcelonei (15 milioane de euro), dar in cursul zilei Moratti se intalneste cu Rosella Sensi in speranta ajungerii la un acord. Romei i-ar putea fi oferit si un jucator, ultimul nume fiind cel al nigerianului Obinna, aflat la Chievo", scrie "Calciomercato". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.