Proprietarul Castelului Bran, arhiducele Dominic de Habsburg, intentioneaza sa vanda cladirea si proprietatile asociate. Informatia a fost furnizata de presedintele firmei americane de investitii private Baytree, Michael Gardner, dupa ce compania sa
Proprietarul Castelului Bran, arhiducele Dominic de Habsburg, intentioneaza sa vanda cladirea si proprietatile asociate. Informatia a fost furnizata de presedintele firmei americane de investitii private Baytree, Michael Gardner, dupa ce compania sa a fost selectata sa elaboreze un plan strategic pentru dezvoltarea castelului. Arhiducele si familia sa, care locuiesc la New York, "urmaresc sa vanda intregul proiect, dar sunt selectivi in privinta cumparatorului", a declarat Gardner. Astfel, familia Habsburg nu ar agrea un ofertant care urmareste transformarea proprietatii intr-un fel de parc tematic, cu o denumire de tipul Vampire Land, profitand de asocierea castelului cu numele lui Dracula.  PRETENTII. Insa un cumparator care ar vrea sa construiasca o statiune in apropierea castelului ar putea fi acceptat de actualii proprietari, mai sustine presedintele Baytree. Acesta a refuzat sa precizeze pretul estimat pentru Castel, dar apreciaza ca suma ar putea fi una de noua cifre, in euro (adica pana la un miliard de euro). In circa doua luni proprietatea va fi prezentata fondurilor de investitii si trusturilor imobiliare din domeniul hotelier, urmand sa fie achizitionata, probabil, de o firma europeana. Castelul Bran, care atrage circa 450.000 de turisti anual, mai poate fi utilizat ca muzeu timp de doi ani de statul roman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.