BC a Poloniei a majorat ratele dobanzilor, pentru a lupta impotriva cresterilor salariale si a inflatiei in crestere, surprinzand pietele si starnind speculatii referitoare la cel putin o noua majorare in acest an, informeaza Reuters, preluata de New
BC a Poloniei a majorat ratele dobanzilor, pentru a lupta impotriva cresterilor salariale si a inflatiei in crestere, surprinzand pietele si starnind speculatii referitoare la cel putin o noua majorare in acest an, informeaza Reuters, preluata de NewsIn. BC a majorat rata de politica monetara cu 0,25%, pana la 4,5%. Banca a anuntat ca intrevede posibilitatea unor noi cresteri salariale, ca inflatia sa depaseasca tinta de 2,5% pe termen mediu. Potrivit reprezentantilor institutiei, cresterea economica accelerata poate continua timp de mai multe trimestre. "O noua crestere a presiunii salariale este posibila si presiunile inflationiste ar veni ca o consecinta a acesteia", a anuntat consiliul bancii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.