Despre "Anotimpurile" - care inglobeaza "impresii" din experienta africana a coregrafului - Amir Kolben spune: "Nevoia permanenta de schimbare a fost punctul de plecare pentru coregrafia acestui spectacol, o combinatie surprinzatoare intre muzica secolului XVIII si dansul contemporan. (...) Spectacolul are ca tema trecerile imprevizibile de la haos la ordine si armonie, dificultatea de a discerne clar intre minciunile si adevarurile ascunse in fiecare dintre noi". Ca si in "Block Bach", Kolben apeleaza la muzica clasica pentru a regasi miscarea si a o reinventa, cu ironie postmoderna si emotie modernista, intr-un spectacol cu o filozofie animista.
Pe 25 iunie, la Sibiu a avut loc o lectura, avandu-l drept unic "interpret" pe insusi autorul textului, cu "Mère de guerre" ("Mama de razboi") de Adolphe Nysenholc, povestea emotionanta a unui evreu crescut de o familie crestina dupa ce mama sa, condamnata la deportare, il abandoneaza in mainile lor, care vrea sa-si regaseasca dincolo de moarte "adevaratii" parinti. "Mère de guerre" e un raspuns posibil la intrebarea, atat de des repetata in ultimii ani, "cum mai poti scrie ceva nou despre Holocaust?". Piesa sa, care aminteste pe alocuri de episodul biblic al celor doua femei care-si disputa un copil inaintea regelui Solomon, aduce in scena perspectiva cu aceeasi greutate de adevar a celei obligate sa se desparta de propriul fiu si a celor fortati sa traiasca o lunga viata cu fantoma bantuitoare a femeii disparute.
Un dramaturg analitic si poetic in acelasi timp, Nysenholc e profesor onorific la Universitatea Libera din Bruxelles, e un specialist recunoscut in opera lui Charlie Chaplin, iar piesele sale de teatru au fost premiate si montate in spatiul european de limba franceza.
Printre ceilalti invitati ai Festivalului European de Cultura si Arta Evreiasca s-au numarat Shalom Sabar, Yom Tov Assis, Leon Volovici, Ariella Amar, Moshe Idel, de la Universitatea Ebraica din Israel, Carol Iancu, de la Universitatea din Montpellier, au sustinut conferinte profesorii Andrei Marga, Ion Ianosi, Solomon Marcus, Stefan Cazimir, Nico Nitai, de la Teatrul Karov din Israel, violonista Silvia Marcovici si fiul ei, pianistul Aimo Pagin.??Euroiudaica s-a incheiat cu spectacolul "Ekodoom" al celebrei "The Kibbutz Contemporary Dance Company". Principalul organizator al festivalului a fost Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania.