Intretinerea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii il costa pe fiecare contribuabil din Regatul Unit 92 de eurocenti, conform unui raport financiar intocmit, pentru ultimii doi ani, de serviciul contabil al Casei de Windsor, informeaza AFP citata de Mediafax.  
AU STRANS CUREAUA. Cheltuielile suveranei s-au ridicat, in perioada 2005-2007, la 37,3 milioane de lire sterline (55,5 milioane de euro), au precizat angajatii palatului Buckingham, subliniind ca cifra a scazut cu 7% fata de perioada precedenta. Suma include 8,8 milioane de lire sterline (13 milioane de euro) destinata drepturilor banesti cuvenite personalului, si 5,6 milioane de lire sterline (8,3 milioane de euro), reprezentand contravaloarea calatoriilor reginei ori ale altor membri ai familiei.  
Reprezentantii casei regale au cerut guvernului o finantare suplimentara (de cateva milioane de lire sterline) pentru renovarea palatelor regale. "Suntem deja in intarziere cu proiectele de intretinere si daca vrem ca aceste cladiri istorice sa ramana in picioare este important ca resursele financiare sa creasca", a declarat Sir Alan Reid, contabilul-sef al reginei.