Operatorul de telefonie mobila Zapp a lansat servicii de internet de mare viteza in 100 de masini de taxi care opereaza in incinta aeroportului intrnational Henri Coanda, a anuntat, marti compania Telemobil.
Serviciul oferit este bazat pe tehno
Operatorul de telefonie mobila Zapp a lansat servicii de internet de mare viteza in 100 de masini de taxi care opereaza in incinta aeroportului intrnational Henri Coanda, a anuntat, marti compania Telemobil.
Serviciul oferit este bazat pe tehnologia Hot Spot si este extrem de simplu de folosit. Clientii nu au nevoie de un card de date, soft sau cunostinte tehnice pentru a beneficia de o conexiune mobila broadband. Practic, orice aparat wireless de tipul laptop, telefon mobil, Palm sau PDA poate fi conectat cu usurinta la sistemul Zapp, beneficiind imediat de o conexiune la internet de mare viteza, se arata in comunicatul companiei.
Aceste retele in miscare sunt conectate la Internet cu ajutorul unui router mobil si a unui modem care comunica cu reteaua EV DO Zapp, disponibila pe toata raza orasului Bucuresti si in alte 61 de orase din Romania. "Viteza de transmitere a datelor este de pana la 2,4 Mbps oferind utilizatorilor acces la email, date, jocuri, chat , Internet banking sau la orice alta activitate pe care o efectueaza in mod normal si frecvent cand sunt online si toate acestea in timp ce calatoresc intre doua destinatii", a completat Mircea Girbovan.
Primele zece minute de acces sunt gratuite, iar apoi tariful este de doi dolari pe ora, iar cardurile pre-platite pot fi achizitionate din taxiuri.
Zapp este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea (CDMA2000 in banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana QUALCOMM. Zapp face parte dintr-un grup detinut de Qualcomm, lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, si Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.