Actiunile Blackstone au scazut marti sub 31 dolari, valoare la care au fost vandute saptamana trecuta la oferta publica initiala. Deprecierea vine ca urmare a neincrederii exprimate de investitori in privinta performantelor viitoare ale grupului amer
Actiunile Blackstone au scazut marti sub 31 dolari, valoare la care au fost vandute saptamana trecuta la oferta publica initiala. Deprecierea vine ca urmare a neincrederii exprimate de investitori in privinta performantelor viitoare ale grupului american, informeaza cotidianul Financial Times.
Vineri, in prima zi de tranzactionare la Bursa din New York, cotatia titlurilor fondului de investitii american Blackstone Group s-a plasat la limita superioara a intervalului estimat, de 31 dolari, si a inregistrat o vanzare de 153,3 de milioane de actiuni. Aceasta a scazut cu 7,5 % luni, iar in cursul zilei de marti, deprecierii i s-au mai adaugat 4,6 procente. Valoarea minima inregistrata a fost de 30,36 dolari, urcand in mijlocul zilei pana la 30,95 $.
Investitorii sunt ingrijorati ca, in urma acestor scaderi, fondurile de investitii nu vor fi capabile sa isi continue ritmul record de achizitii.
"Poate ca firmele de investitii private au avut propriul lor ritm si nu veti putea readuce beneficiile ce le-am vazut inainte", a declarat intr-un interviu Michael Nasto, negociator principal la U.S. Global Investors Inc.
Lipsa de culoare a performantei pietei de titluri de valori inregistrata in ultimele doua sezoane ar putea lua stralucirea realizarilor lui Steve Schwarzman si Pete Peterson, fondatorii grupului Blackstone, si ar mentine compania pe linia de plutire, in ciuda zvonurilor de la Washington si a indoielilor cu privire la previziunile legate de o sustinere in cazul unei eventuale explozii a investitiilor private.
Grupul Blackstone s-a listat prin cel mai mare IPO american din ultimii 5 ani, prin care a strans peste 4,75 miliarde.
Ca parte a intelegerii, compania a vandut marti 20 de milioane de actiuni si si-a adaugat astfel 620 milioane de dolari in capital, ce includ un supliment de 234 milioane de dolari pentru cofondatorul Stephen Schwarzman.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.