Reprezentantii companiei Colliers spun ca unele proiecte imobiliare anuntate nu vor fi finalizate. Specialistii companiei imobiliare considera ca pe unele segmente ale pietei cererea nu poate sustine toate investitiile anuntate. Un exemplu il pot constitui centrele comerciale. Astfel, conform celor de la Colliers, proiectele anuntate insumeaza 2.900.000 de metri patrati, in vreme ce potentialul pietei este undeva la 1.700.000 de metri patrati. Cresterea ofertei va duce la scaderea chiriilor pe acest segment. Bogdan Georgescu, Managing Partner al Colliers, afirma ca nu este exclus ca in 2009-2010, cind se vor finaliza proiectele anuntate, sa asistam la primele esecuri din acest domeniu.

Pe segmentul rezidential s-a anuntat un numar mare de unitati locative, insa si in cazul acestui tip de investitii reprezentantii Colliers sint destul de sceptici. „Aruncind o privire asupra proiectelor anuntate, putem observa ca totalul ofertei pina in 2010 se apropie de 20.000 de unitati. Daca ar fi sa mai adaugam si cele 10.000 de unitati din proiectele ce vor fi lansate, cel mai probabil in urmatorii trei ani obtinem o oferta potentiala de aproximativ 30.000 de unitati. Cu toate acestea, bazindu-ne pe experienta noastra, estimam ca mai putin de 50% din proiectele anuntate vor fi dezvoltate, fapt ce ar conduce la un stoc probabil de 15.000 de apartamente noi scoase la vinzare pina in 2010", se arata in cel mai recent raport Colliers.

Pentru spatiile de birouri oferta este insuficienta. In prezent se lucreaza mai mult pe preinchirieri. Se anticipeaza ca in urmatorii doi ani sa se dubleze stocul de birouri de calitate, care in prezent este de 450.000 de metri patrati. „Consider ca un mare potential il are zona Barbu Vacarescu, care ofera un acces facil si o pozitie buna. Va fi un competitor puternic pentru Baneasa", spune Horatiu Florescu, director in cadrul Colliers.