Fostul premier Adrian Nastase a fost scos oficial din ancheta privind disparitia celor 15 bratarilor dacice. Procurorii de la parchetul instantei supreme au decis in urma cu patru zile ca politicanul nu are vreo implicare in furtul bijuteriilor sau i
Fostul premier Adrian Nastase a fost scos oficial din ancheta privind disparitia celor 15 bratarilor dacice. Procurorii de la parchetul instantei supreme au decis in urma cu patru zile ca politicanul nu are vreo implicare in furtul bijuteriilor sau in vanzarea acestora si au dispus pe numele sau "neinceperea urmaririi penale" (NUP) pentru infractiunea de tainuire.

Aceeasi solutie a fost dispusa de anchetatori si pentru Ioan Talpes, Dan Iosif, Gabriel Bivolaru si Sergiu Nicolaescu, persoane ale caror nume au fost de asemenea vehiculate in timpul anchetei de unii dintre martorii audiati. Informatia a fost tinuta sub tacere, jurnalistii afland pe cai specifice despre aceasta decizie abia ieri, adica la o zi dupa prezentarea raportului de tara la Bruxelles. Si asta in ciuda faptului ca la inceptul acestui an, Parchetul instantei supreme promitea, in conferinta de presa, ca imediat ce va deslusi tainele acestui caz va aduce la cunostinta opiniei publice verdictul fata de politicienii si oamenii de afaceri cercetati.

Parchetul a precizat ieri ca NUP-ul a fost dispus deoarece declaratiile, in care persoanele amintite erau prezentate drept cumparatori de asemenea "obiecte de patrimoniu", nu s-au coroborat cu alte probe concludente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.