Nu-l inteleg pe Catalin Avramescu - daca vrea sa desfiinteze Parlamentul, de ce s-a lasat evaluat chiar de cei cu care viseaza sa dea de pamint.

Ma asteptam din partea rezolutului candidat al Presedintiei la CA al TVR sa-i multumeasca lui Traian Basescu pentru onoarea de a-l fi desemnat, apoi sa-i explice presedintelui ca principiile il impiedica sa se prezinte in fata Parlamentului, pentru a fi dramaluit. Catalin Avramescu, nimic. Se prezinta in fata "fascistilor", cum i-a numit la pachet pe parlamentari. Si bineinteles ca alesii neamului il resping inca de la audierea din Comisia in a carei parohie se afla TVR. Razbunare? Mai mult ca sigur, desi cei care l-au trimis acasa pe Avramescu ar putea spune despre el ca n-are experienta pentru un asemenea post. Are in schimb candidatul PSD, Alexandru Sassu?! Poate la zappat partide, ca unul care a trecut de pe canalul PD-ului la cel al fostului partid de guvernamint, pe vremea cind partidul lui Basescu semana cu o televiziune care-si pierde audienta. Functiile de conducere in TVR, politice au fost pe vremea lui Ceausescu, politice au ramas si dupa schimbarea macazului in 1989, cu notabila deosebire ca partidele se bat de atunci incoace sa-si impuna oamenii in CA mai ceva ca pentru orwellianul Minister al Adevarului, cel care se ocupa de rescrierea trecutului.

Pentru un om cu afisatele principii de independent ale lui Catalin Avramescu mi s-a parut oricum cam ciudat ca accepta sa concureze din partea Cotroceniului, chiar daca il simpatizeaza pe Traian Basescu. Ori ragusesti clamindu-ti independenta si ramii cu ea, ori, daca iti plac functiile la stat, o lasi mai usor cu neatirnarea, ca sa nu-ti rida reactiunea in nas.

Catalin Avramescu, in care vedeam pina de curind reincarnarea neinduplecatului profesor Isaia Teodorescu, cel despre care scria Creanga in „Amintiri" ca s-a luptat o viata cu „boaitele de calugari", pentru a-si apara convingerile, pare mai degraba un Conu Leonida, la fel de hotarit in idealul sau, dar atent si la o lege de muraturi care ii poate aduce un beneficiu personal. Altfel e inexplicabil cum de a acceptat tunatorul comentator sa se lase remorcat, fie si de Presedintia Romaniei, pentru a se lipi de o asemenea functie. Sa admitem insa ca el si-a depus candidatura la CA-ul TVR, cu gindul ca intra in serviciul patriei adorate. Totusi, nu-mi aduc aminte ca patria sa-l fi implorat: „Du-te, Avramescu, in fata Parlamentului, sa te ratifice, chiar daca, de dragul meu, vrei sa-l defiintezi!"