"Scandalurile de coruptie induc susceptibilitate partenerilor si autoritatilor tarii de destinatie a investitiilor companiilor romanesti", a spus Radu.
El considera ca extinderea insuficienta a firmelor romanesti in strainatate are la baza fort
"Scandalurile de coruptie induc susceptibilitate partenerilor si autoritatilor tarii de destinatie a investitiilor companiilor romanesti", a spus Radu.
El considera ca extinderea insuficienta a firmelor romanesti in strainatate are la baza forta financiara limitata, lipsa experientei in dezvoltarea si administrarea afacerilor in strainatate si in cadrul echipelor care se ocupa de preluari si achizitii. Cele mai atractive sectoare pentru firmele romanesti care vor sa investeasca in strainatate sunt cel financiar si al asigurarilor, in cazul Poloniei si Ungariei, imobiliare si servicii profesionale in cazul Cehiei. "Sectoarele selectate sunt reprezentate de posibilitati ridicate de dezvoltare, in afara celor mentionate restul domeniilor de activitate fiind relativ stabile in strainatate", a mai declarat reprezentantul PwC. Reusita firmelor romanesti in alte tari este conditionata de calitatea actionariatului, a managementului, de mobilizarea resurselor financiare, de utilizarea consultantei specializate si de capacitatea de analiza si de decizie. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.