Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a declarat ca, intrucat Constitutia Europeana pune mult prea putin accent pe interesele nationale, UE se transforma intr-un stat de sorginte sovietica, unde deciziile se iau la nivel central.
"Aceasta Cons
Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a declarat ca, intrucat Constitutia Europeana pune mult prea putin accent pe interesele nationale, UE se transforma intr-un stat de sorginte sovietica, unde deciziile se iau la nivel central.
"Aceasta Constitutie Europeana pune mult prea putin accent pe interesele nationale. UE se transforma intr-un stat de sorginte sovietica, unde deciziile se iau la nivel central. O Uniune Europeana puternica trebuie sa fie una a natiunilor, nu una comunista", a declarat ieri Lavinia Sandru, citata de Mediafax.
Potrivit acesteia, romanii nu au informatii despre Constitutia Europeana si nici despre ceea ce inseamna UE si legislatia UE, din cauza ca in Romania nu s-a vorbit despre aceste lucruri.
"In celelalte tari s-a discutat despre ele si despre Constitutia Europeana", a spus vicepresedintele PIN, adaugand ca romanii ar trebui macar sa stie ca in fata Constitutiei Romaniei va prevala Constitutia Europeana. De asemenea, vicepresedintele a declarat ca Romania risca sa se transforme intr-un contributor net al UE, in conditiile in care a platit deja taxe catre aceasta, dar nu incaseaza nimic. "Cred ca Romania risca sa se transforme intr-un contributor net al UE. Riscam sa ne transformam intr-o entitate ce doar plateste bani catre UE, dar nu incaseaza nimic. Am avut situatii in care proiecte incepute in municipii din tara nu au fost continuate, nu au primit finantare de la UE, iar acest lucru este grav", a declarat Lavinia Sandru.
Ea a spus ca vina pentru aceasta situatie nu apartine Uniunii, ci clasei politice romanesti, "ajunsa in faliment" si care, la integrare, a negociat capitolele cu UE "in genunchi". "Am avut oameni incapabili sa negocieze si acum vom avea pe constiinta oamenii de rand, tot mai suparati ca restrictiile impuse de UE ii aduc la sapa de lemn", a mai spus vicepresedintele PIN.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.