Proiectul de lege al PC privind infiintarea fondului de solidaritate sociala destinat sprijinirii pensionarilor cu venituri reduse nu a putut fi discutat ieri in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor din cauza lipsei de cvorum.

Proiectul PC prevede instituirea unei taxe de 1% din profitul anual net al fiecarui operator economic pe o perioada de trei ani. Nu au fost prezenti la dezbateri reprezentantii PNL - Nini Sapunaru, Gheorghe Dragomir, Eugen Nicolaescu, Dan Radu Rusanu si Sandu Capra - , cei ai PD - Radu Dragus, Dan Grigore, Gratiela Iordache, Alexandru Mocanu si Aurel Olarean - , precum si cei ai UDMR - Laszlo Borbely si Erdei Istvan.


DECIZIE. Plenul Camerei a decis martea trecuta ieri, cu 126 de voturi pentru, cinci impotriva si doua abtineri, retrimiterea proiectului la Comisia de buget la solicitarea deputatului PC Dan Ioan Popescu. Deputatul conservator a propus rediscutarea proiectului, precizand ca acesta nu afecteaza bugetul de stat. Anterior retrimiterii la comisie, proiectul a intrat in plenul Camerei Deputatilor cu raport de respingere din cauza abtinerii la vot a 12 deputati apartinand tot PNL, PD si UDMR din Comisia de buget-finante. Proiectul PC a fost deja adoptat de Senat.