Victor Faur, tanarul din Arad acuzat ca a accesat ilegal sisteme informatice apartinand mai multor agentii din SUA, printre care si NASA, a fost trimis in judecata de catre procurorii DIICOT. Aradeanul, in varsta de 22 de ani, ar fi produs o pagub
Victor Faur, tanarul din Arad acuzat ca a accesat ilegal sisteme informatice apartinand mai multor agentii din SUA, printre care si NASA, a fost trimis in judecata de catre procurorii DIICOT. Aradeanul, in varsta de 22 de ani, ar fi produs o paguba de peste doua milioane de dolari.
Procurorii DIICOT au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a hackerului din Arad, in stare de libertate, pentru savarsirea mai multor infractiuni prevazute de Legea 161/2003 (accesul fara drept la un sistem informatic).
In perioada noiembrie 2005- septembrie 2006, Victor Faur a accesat fara drept, in mod repetat si prin incalcarea masurilor de securitate, sisteme informatice apartinand agentiilor americane National Aeronautics and Space Administration (NASA), Jet Propulsion Laboratory (JPL), Goddard Space Flight Center (GFSC), U.S Departament of Navy si U.S Departament of Energy. Faur a folosit numele de utilizator si parolele apartinand personalului autorizat ori legaturile securizate ale acestor servere in retea, sustin anchetatorii. Odata intrat in sistemul informatic vizat, Faur a descarcat pe acesta aplicatii software pe care ulterior le-a instalat si configurat pentru crearea unor canale de comunicare tip IRC (Internet relay chat) ori pentru obtinerea drepturilor de acces, mai departe, in alte sisteme informatice din retea.
Drept urmare, el a modificat fara drept datele informatice care constituie structura de directoare, fisiere etc. a sistemului de operare in care, in prealabil, obtinuse acces neautorizat. Introducerea de date informatice reprezentand aplicatiile informatice descarcate, instalate si configurate pentru crearea unor canale tip IRC si utilizarea acestora pentru comunicare a constituit o perturbare a activitatii normale si conforme cu destinatia data de proprietarii sistemelor in cauza, se arata in probatoriu. Culmea, s-a dovedit ca Faur a folosit un computer obisnuit, nicidecum performant. Dosarul a fost trimis Judecatoriei Arad. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.