Desi Politia anunta fiecare inchidere de tronson de autostrada, strada sau bulevard, se pare ca de Ziua Drapelului au omis sa transmita informatia. Astfel, traficul rutier pe Calea Victoriei - care se desfasoara oricum cu dificultate - a fost blocat,
Desi Politia anunta fiecare inchidere de tronson de autostrada, strada sau bulevard, se pare ca de Ziua Drapelului au omis sa transmita informatia. Astfel, traficul rutier pe Calea Victoriei - care se desfasoara oricum cu dificultate - a fost blocat, ieri dimineata, incepand cu ora 9:00, de catre Politie, pentru ca reprezentanti ai Prefecturii, Ministerului de Interne si ai Ministerului Apararii sa sarbatoreasca Ziua Tricolorului. Politia si Jandermeria au blocat cu garduri de protectie tronsonul de pe Calea Victoriei cuprins intre Palatul Regal si Cercul Militar National, zona in care s-au desfasurat "festivitati de Ziua Drapelului". Din cauza inchiderii tronsonului amintit, traficul rutier a fost blocat in zona centrala, fluxul de masini de pe Calea Victoriei fiind preluat de Bulevardul Magheru.
Politia Rutiera a inchis portiunea de strada fara sa aiba si un aviz din partea Primariei Capitalei, autoritatea care administreaza drumurile publice. Potrivit Mediafax, agentii de la Politia Rutiera ii indemnau pe soferii care veneau pe Calea Victoriei spre Bulevardul Elisabeta sa asculte radiourile, unde, spun ei, "s-a anuntat inchiderea". Cateva posturi de radio din Bucuresti au negat insa ca ar fi primit o astfel de avertizare din partea autoritatilor. Comisarul Constantin Stroescu din cadrul Brigazii Rutiere de Politie a Capitalei a declarat, citat de Mediafax, ca tronsonul amintit a fost inchis la solicitarea Prefecturii Capitalei si a Ministerului Apararii, insa aceste institutii nu au primit avizul municipal pentru a restrictiona circulatia in Bucuresti. La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a explicat ca politistii au inchis legal circulatia, aceasta actiune fiind autorizata, timp de o ora, de Primaria Capitalei. Comisarul a precizat, de asemenea, ca politistii care au intrerupt circulatia pe Calea Victoriei au actionat legal, ei avand un aviz din partea Primariei Capitalei, care prevedea ca, intre orele 9:30 si 10:30, in zona cuprinsa intre Palatul Regal si Cercul Militar National, circulatia poate fi oprita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.