Investitii Activele in administrare ale fondurilor de pensii private ar putea ajunge la 67 miliarde de lei in 2018, fata de nivelul de 1,2 miliarde de lei preconizat pentru anul viitor, a declarat ieri directorul general adjunct al ING Asigurari
Investitii Activele in administrare ale fondurilor de pensii private ar putea ajunge la 67 miliarde de lei in 2018, fata de nivelul de 1,2 miliarde de lei preconizat pentru anul viitor, a declarat ieri directorul general adjunct al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman. Estimarea ia in calcul participarea la sistemul privat de pensii a trei milioane de persoane, dintr-un total de 3,9 milioane de clienti potentiali. Pentru 2010, estimarile ING vizeaza active in administrare ale fondurilor de pensii de 5,7 miliarde de lei, pentru ca in 2013 valoarea sa ajunga la 19 miliarde de lei.  CONCURENTA. In timp ce piata pensiilor private va creste puternic, piata asigurarilor de viata va ajunge la sfarsitul anului 2010 la aproape trei miliarde de lei, fata de 1,2 miliarde de lei anul trecut, a spus Coman. "Va avea loc o evolutie graduala de la o societate de consum la una de economisire", a spus Coman. Cota asigurarilor de viata in totalul pietei asigurarilor va fi de 30% in 2010. Cererea pentru asigurari va fi alimentata de performanta economica a Romaniei si intrarile de capital, de impactul aderarii la UE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.